Noul business plan Alitalia a fost aprobat de consiliul director

Planul de redresare al companiei cuprinde: reducerea costurilor cu 1 miliard de EURO și creșterea veniturilor cu 30%.

1 773

Pe 15 martie 2017, noul business plan Alitalia a fost aprobat de consiliul director. Acesta va fi aplicat în perioada 2017 – 2021. Include o serie de măsuri radicale și necesare pentru profitabilitatea și stabilitatea companiei italiene.

Managementul companiei va prezenta planul și guvernului italian, apoi se va întâlni cu sindicatele pentru a explica detaliile planului de afaceri, măsurile legate de numărul de angajați și să reia discuțiile asupra unui nou contract colectiv de muncă.

Noul business plan Alitalia – acțiuni drastice pentru redresare

Sumarul business planului cuprinde: reducerea costurile cu 1 miliard de EURO în primii trei ani, până în 2019, în același timp veniturile vor crește cu 30%, de la 2,9 miliarde EURO până la 3,7 miliarde EURO estimativ.

Reducerea costurilor cu 1 miliard de EURO este posibilă prin reducerea cheltuielilor cu personalul și optimizarea cheltuielilor operaționale. Asta înseamnă că Alitalia va disponibiliza un număr important de angajați și va renegocia anumite contracte operaționale.

Acțiunile planului de afaceri sunt susținute de “patru piloni ai schimbării”: un model de afacere recalibrat, reducerea costurilor și creșterea productivității, optimizarea rețelei și a relațiilor cu partenerii, precum și dezvoltarea unor inițiative comerciale.

Planul de business cuprinde și optimizarea flotei. Aceasta va fi redusă cu 20 de aeronave narrow-body (cu un singur culoar). În același timp, vor fi montate mai multe scaune pe avioanele din serviciul operațional. Flota pentru zboruri lung-curier se va mări cu un Boeing 777-300ER, care va ajunge la Alitalia prin vara acestui an.

Alitalia intenționează să crească numărul de zboruri din Italia spre cele două Americi, o piață foarte importantă pentru transportatorul italian, și să dezvolte operațiunile din Milano Linate, Sicilia și Sardinia. Compania va reevalua opțiunile transatlantice pentru a crește numărul zborurilor pe rutele existente și pentru a adăuga noi destinații în cele două Americi. O serie de modificări vor fi făcute și pe zborurile scurte și medii din Europa. Vă reamintim că Alitalia a părăsit piața din România.

Vor fi optimizate cheltuielile operaționale, Alitalia având în plan să introducă anumite servicii cu plată la bordul avionului. Va migra spre zona hibridă a serviciilor la bord pe zborurile scurte și medii, însă va opera cu servicii full-service pe zborurile lung-curier.

Se anunță o perioadă foarte grea pentru Alitalia, cu acțiuni drastice. Însă doar așa compania va putea trece pe profit până în 2019.

1 comentariu
  1. […] de trafic aerian vor afecta foarte mult zborurile Alitalia. Compania și-a anunțat recent noul business plan pentru intervalul 2017 – 2021. Acesta prevede ajustări de costuri operaționale, concedieri în rândul personalului și multe […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish