TAROM anulează zborurile spre Stuttgart din Sibiu și Timișoara

4 150

Așa cum v-am mai anunțat și cu alte ocazii, TAROM se joacă alba-neagra cu rutele. Nu ar fi o problemă, ținând cont că majoritatea companiilor aeriene își ajustează orarele de zbor în funcție de perioada anului, doar că TAROM face acest lucru cu rutele noi abia lansate sau nelansate.

Zilele trecute, v-am anunțat că TAROM a suspendat rezervările pe ruta București – Baku. Aceasta trebuia inaugurată pe 3 aprilie 2019. Din nefericire pentru cei interesați, ruta nu se mai regăsește în sistemul de rezervări TAROM.

Dar nu se opresc aici. Astăzi, Octavian Barbur a constatat că au mai dispărut câteva rute din sistem. Vorbim aici de rutele:

 • Sibiu – Stuttgart (din 22 februarie)
 • Sibiu – Munchen (din 29 martie)
 • Timișoara – Stuttgart (din 22 februarie)
 • Timișoara – Chișinău

Aceste rute au fost lansate în 2018, unele după mai multe amânări, altele la data stabilită.

Unde este strategia TAROM?

Acum, analizând evoluțiile companiilor aeriene din Europa, am observat că rutele sunt lansate în baza unor strategii bine definite. Și de regulă cu mult timp în avans pentru a fi promovate, pentru a se forma o piață minimă de debut etc.

Și tot din experiențele companiilor aeriene europene, am observat că nu se aventurează în lansări de rute pe ideea: ”poate merge”. În spatele fiecărei rute există un studiu de piață, se poartă discuții cu autoritățile pentru a fi identificat potențialul client etc. Se lucrează în strânsă legătură cu partenerii din turism. Ca să nu mai spun de push-ul făcut în campania de marketing. Si planul este să se zboare cel puțin un sezon (vara sau iarna).

Ori la TAROM nu văd această strategie, nu văd o campanie coerentă de marketing pentru o destinație nouă, nu văd continuitate. Și apoi, evident, că alții sunt vinovați pentru rateurile TAROM.

În concluzie, pot spune că tot elanul din 2018 s-a pierdut pe drum și toată efervescența de anul trecut a dispărut. Încă mai sper să văd un program coerent, consecvent și eficient de redresare pentru TAROM.

4 Comentarii
 1. Aurelian says

  Păcat, cursele de pe/către Sibiu erau extraordinare.

 2. […] TAROM anulează zborurile spre Stuttgart din Sibiu și Timișoara […]

 3. alunelu says

  Cum a iesit asta: ” discuții cu auturotiățile” 🙂

  1. Sorin Rusi says

   Am corectat :D. Multumesc!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »