Cum să-ți faci pașaport simplu electronic pe 10 ani, simplu și rapid

1 5.026

Ești curios să afli cum să-ți faci pașaport simplu electronic? Detaliile în articol.

Debutul de an 2019 a venit cu vești bune despre despre călătorii. Pentru că urmează să călătoresc în afara spațiului UE, am decis să-mi pașaport simplu electronic. Cel vechi expirase, iar pașaportul simplu temporar nu mai reprezintă o soluție pentru mine.

Conform noilor legi, noul pașaport simplu electronic are valabilitate 10 ani, costă 258 de lei (vedeți prețurile și pentru celelalte tipuri de pașapoarte), iar foile sunt personalizate cu diferite obiective turistice din România. Ba mai mult, s-a simplificat și procedura de obținere a pașaportului.

Pașaport simplu electronic

Din cauza cozilor interminabile, care sunt înregistrate în sezonul estival, Direcția Generală de Pașapoarte a luat decizia de a deschide mai multe ghișee în ParkLake Shopping Center, București.

Fiind aproape de mine, m-am programat online la Direcția Pașapoarte din ParkLake. Ca documente, am avut nevoie de actul de identitate, chitanța prin care am dovedit achitarea contravalorii pașaportului ales și pașaportul vechi. Vezi lista documentelor necesare pentru diferite tipuri de pașapoarte.

Taxa pentru pașaport am plătit-o la unul dintre kioskurile aflate la etajul -1 în cadrul ParkLake Shopping Center. Acestea sunt amplasate în fața sediului Banca Transilvania. Sa aveți bani ficsi.

Pașaportul simplu electronic costă 258 lei

După ce am plătit taxa, am urcat la etajul 1, am luat un bon de ordine și am așteptat, cred, 5 minute până am intrat la unul dintre cele 16 ghișee deschise pentru depunerea actelor.

Am predat actele, m-am așezat pentru fotografie și asta a fost. Am semnat și în 5 minute am ieșit. Am primit un fluturaș pe care se menționa ziua când să merg să-l ridic.

După 2 săptămâni, 10 zile lucrătoare, m-am prezentat cu acest fluturaș, cu pașaportul vechi și cu actul de identitate pentru a-mi ridica noul pașaport.

Atât de simplu!

1 comentariu
  1. Simina says

    De curand am schimbat si eu pasaportul. Avand programare online nu mai e nevoie de bon de ordine… Se primește un mail, iar in mail e menționat ghișeul si ora la care trebuie sa te prezinti la ghișeul respectiv… 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.