Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

TAROM se joacă ”alba neagra” cu rutele. Azi sunt lansate, mâine anulate.

2 656

De prin 2017, de când a venit la conducere Werner Wolff, TAROM a început să se miște la nivel operațional, dezvoltare și comunicare. Putem spune că e un lucru bun.

În cei aproximativ 2 ani, TAROM a primit 4 aeronave de tipul Boeing 737-800 Next Generation, a lansat o aplicație pentru Android și iOS, După mulți ani, chiar au demarat o campanie publicitară pe online și TV, care a purtat numele ”Oriunde te poartă dorul”!

Însă cea mai importanță evoluție a fost la capitolul ”rute noi”. TAROM a lansat numeroase rute interne și internaționale de la București, Iași, TImișoara, Sibiu și Constanța.

A fost mare nebunie când TAROM a anunțat zboruri directe între România și Baku, Odesa, Tbilisi, Yerevan.

TAROM a suspendat / anulat mai multe rute

Adevărul e că nu a fost greu să fie anunțate rutele noi, ci mai greu este să fie pline zborurile și să genereze profit. Au fost rute anunțate pentru anumite perioade și apoi TAROM le-a amânat pentru alte perioade. Au fost rute lansate, iar la scurt timp anulate, așa cum a fost Timișoara – Paris și Cluj – Paris.

Mai nou și rutele București – Odesa, București – Larnaca și București – Târgu Mureș pot fi trecute la ”rute anulate sau suspendate”. Știm! Totul e comercial. Puțini pasageri pe zboruri, perspective slabe pe unele rute în această perioadă a anului.

Problema nu e că TAROM a anulat sau a suspendat unele rute. Majoritatea companiilor își ajustează operațiunile aeriene în funcție de sezon, cerere și ofertă. Problema e că TAROM renunță la unele zboruri mult prea repede față de dățile la care au fost lansate rutele.

Toate aceste mișcări ne face să credem că TAROM încă mai caută rețeta succesului. Cei din conducerea TAROM doresc să contureze o direcție pentru companie, să o poziționeze ca fiind compania liant între estul și vestul Europei. Dar o fac puțin haotic, fără o strategie bine definită pe termen mediu și lung.

Să vedem ce ne va rezerva 2019. TAROM a anunțat 2 noi rute internaționale cu plecare din Oradea: Oradea – Barcelona și Oradea – Milano. Probabil vor relua și zborurile spre Constanța. Sperăm noi ca viitoarele acțiuni să fie făcute ceva mai pragmatic.

Mult succes, TAROM!

2 Comentarii
  1. Paul says

    Ce se mai aude de ruta catre Cairo ? De cateva luni tot o caut, periodic, la ei in sistem, si inca nimic …

    1. Sorin Rusi says

      Exact. Cam aceleasi informatii le avem si noi :). Asteptam!

Leave A Reply

Your email address will not be published.