Țările de Jos (Olanda) NU obligă la izolare sau carantinare călătorii din România

2 9.203

Am văzut astăzi o efervescență despre cum Țările de Jos (Olanda) a introdus obligativitatea carantinării pentru toți cei ce călătoresc din România spre Olanda. Nu, nu este chiar așa. În această seară am primit câteva informații mai clare despre ce au vrut să spună în realitate autoritățile din Țările de Jos (Olanda).Este adevărat că România rămâne o țară cu risc ridicat în contextul epidimiologic de COVID-19. Și, începând de astăzi, autoritățile olandeze RECOMANDĂ insistent tuturor celor care se deplasează din Români în Olanda să se auto-izoleze la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Olanda. Deci vorbim de o recomandare, nu obligativitate.

Olanda nu obligă la izolare sau carantinare

Mai jos avem câteva răspunsuri de la Ambasada Țărilor de Jos în România.

1. De ce recomandarea de autoizolare 14 zile la sosirea in Olanda din Romania?
Conform cifrelor RIVM (Institutul National pentru Sanatate Publica si Mediu din Olanda), gradul de infectare cu virusul Covid-19 in Romania este ridicat. De aceea se recomanda ferm tuturor persoanelor care calatoresc din Romania in Olanda sa se autoizoleze.

2. Ce se intelege prin “recomandare ferma”?
Olanda nu aplica obligativitatea carantinarii, considerand ca este raspunderea proprie a fiecarui calator, caruia i se recomanda ferm sa intre in autoizolare.

3. Ce criteriu aplica Olanda pentru a stabili ca Romania ramane deocamdata “portocalie”?
Gradul de infectare este cel mai important criteriu pentru RIVM. Este necesar ca media zilnica pe ultimele doua saptamani sa scada sub 20 de cazuri la 100.000 locuitori.

În acest moment, zborurile nu sunt afectate și nici libera circulație între Olanda și România. Călătoriți responsabil!

Recomandăm celor care doresc să călătorească în Olanda să continue să urmărească informațiile oficiale. Acestea vor fi actualizate în permanență, în funcție de evoluția epidemiologică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.