Târguri de Crăciun în România: București, Sibiu, Cluj, Oradea, Timișoara!

0 5.170

Ne mai despart câteva săptămâni până la cea mai așteptată sărbătoare din an – sărbătoarea Crăciunului. Nașterea Domnului este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie sau 7 ianuarie în fiecare an. Ea face parte din cele 12 praznice împărătești ale bisericilor de rit bizantin.Crăciunul este, pe lângă sărbătoarea creștină, o perioadă cu numeroase tradiții și obiceiuri. Amintim aici de colinde, piese de teatru cu motive religioase, mese îmbelșugate și tradiția cadourilor aduse de Moș Crăciun.

Târguri de Crăciun în România

Până la Crăciun, vom avea târguri de Crăciun, acest eveniment stradal asociat cu sărbătoarea Crăciunului. Aceste târguri de Crăciun își au originea în Germania, însă acum sunt organizate în multe țări din lume. Târgurile de Crăciun din Europa sunt cele mai renumite la nivel global, în special cele din Austria și Germania. La târgurile de Crăciun vă puteți bucura de vin fiert, shopping, puteți degusta preparate tradiționale dedicate Crăciunului și chiar puteți participa la concertele organizate pe toată durata târgului. Este o bună oportunitate de a ieși în familie sau cu prietenii și a intra în spiritul Crăciunului.

În România, tradiția târgului de Crăciun nu are o istorie prea lungă, dar a fost adoptată rapid de majoritatea orașelor mari din țară. De exemplu, Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost lansat odată cu capitala europeană. Cluj, Timișoara sau Brașov au adoptat această tradiție și au reușit să atragă tot mai mulți vizitatori de la un an la altul. Nici București nu se lasă mai prejos, doar e capitala României.

În 2021, sub egida pandemiei și a restricțiilor, autoritățile din mai multe orașe au decis să organizeze Târgul de Crăciun.

Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din Bucureşti se deschide pe 26 noiembrie și va fi organizat în Piaţa Universităţii. Accesul se va face pe bază de bilet și cu certificat digital COVID-19. Târgul va fi organizat pe esplanada cu statui din Piața Universității și va ține până pe 26 decembrie 2021.

Pentru prima dată în istoria târgurilor de Crăciun, accesul se va face pe bază de bilet, care poate fi cumpărat online sau direct la intrare, dar și în baza certificatului verde digital COVID valabil doar în cazul vaccinării sau trecerii prin boală.

Biletele vor fi pentru o zi întreagă. Unul va costa 5 lei dacă îl cumpărați online. La ghișeul de la târg va costa 7 lei, informează Vitalie Cojocari. Copiii sub 12 ani au intrare gratuită!

 „Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde”, a transmis primăria condusă de Nicușor Dan.

De pe 26 noiembrie, la Târgul de Crăciun din București, vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

 • Perioada: 26 Noiembrie 2021 – 26 Decembrie 2021
 • Intrare: pe bază de bilet și certificat digital COVID-19

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu este organizat anual începând cu 2007, anul în care Sibiu a fost Capitală Europeană. Putem spune că este unul dintre târgurile pioniere din România. Au fost ani în care Târgul de Crăciun din Sibiu a fost în topul celor mai frumoase târguri europene.

Anul acesta, târgul va fi organizat în Piața Mare și va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022. Pentru a avea acces, oamenii trebuie să prezinte certificatul verde Covid, au anunțat organizatorii.

E oficial! Anul acesta magia Crăciunului revine în Piaţa Mare, în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie! Vom avea o ediţie adaptată noilor condiţii de siguranţă, astfel încât să ne putem bucura pe deplin de Sărbători”, au anunţat, joi, pe Facebook, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu – informează ebenmedia.ro.

 • Perioada: 26 Noiembrie 2021 – 2 Ianuarie 2022
 • Intrare: liberă și pe baza certificatului verde COVID-19

Târgul de Crăciun din Oradea

Ho Ho Ho! În perioada 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, ne vom bucura din nou de magia Sărbătorilor de iarnă, la Târgul de Crăciun Oradea! Căsuțe cu bunătăți, dulciuri ca-n copilărie, decorațiuni și cele mai frumoase cadouri de Crăciun se vor așeza cuminți în jurul bradului din Piața Unirii, sub mii de luminițe fermecate.

Târgul de Crăciun din Oradea este un proiect cultural organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR).

 • Perioada: 3 decembrie 2021 – 2 Ianuarie 2022
 • Intrare: libera

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va avea loc în acest an în perioada 26 noiembrie 2021 – 31 decembrie 2021. Primarul Emil Boc, a declarat, vineri, la un post de radio local, că doar puțin peste 2000 de clujeni vor avea acces simultan la ediția din acest an a Târgului de Crăciun.

Conform legilor în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spațiului. Avem în Piața Unirii 7.000 de metri pătrați, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condițiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunța la aproximativ 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, căsuta lui Moș Crăciun, cupola de lumini, bradul și animație stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spațiu și liber, programul artistic va fi doar în zona bradului”, a transmis primarul Emil Boc, informează monitorulcj.ro.

 • Perioada: 26 Noiembrie 2021 – 31 decembrie 2021
 • Intrare: libera și pe baza certificatului digital COVID-19

Târgul de Crăciun din Timișoara

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Timișoara va fi organizat puțin altfel față de anii trecuți. Mai exact, pe platoul din fata Operei va fi amenajat un patinoar, iar în parcarea de la Modex va fi amplasat un parc de distracții. Nu vor lipsi nici locurile pentru servit mancarea, ci vor fi doar mutate în lateralul Operei, pe strada pietonală Mărășești, unde vor fi parcate food truck-uri cu tot felul de bunătăți, informează opiniatimisoarei.ro.

In Piața Libertății vom avea amplasată o scenă și vom avea și meșteri și mesteșugari. Pe strada Alba Iulia vom avea doar luminițe, iar în zona dinspre Catedrală, acolo unde în mod tradițional este amplasată ieslea, vom avea un meșter care va sculpta manual personajele din iesle„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, director Casei de Cultura Municipiului Timisoara.

Deschiderea festivă a Târgului de Crăciun va avea loc de Ziua Națională, în 1 Decembrie, iar evenimentele se vor desfășura până în 15 ianuarie 2022.

 • Perioada: 1 decembrie 2021 – 15 Ianuarie 2022
 • Intrare: libera

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova a dat startul serbărilor de iarnă „Lumi magice”. Craiova a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă începând de vineri, 26 noiembrie, la ora 18:00, când peste un milion de beculețe s-au aprins în zona centrală – Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi și Piața William Shakespeare, pe Calea București, dar și în Parcul Nicolae Romanescu.

Evenimentele de iarnă, reunite sub umbrela „Lumi Magice”, includ surprize pentru toate vârstele, de la spectacole cu invitați celebri precum Gașca Zurli – pe 1 decembrie, ora 18.00, până la căsuțe de poveste cu produse handmade, cadouri unicat pentru cei dragi, decorațiuni, vin fiert și alte bunătăți, dar și carusel, atelierul lui Moș Crăciun sau patinoar.

Pe scena amplasată în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești, sunt programate spectacole în fiecare seară de weekend, între orele 18.00 – 20.00, până pe 23 decembrie 2021, cu artiști ai instituțiilor de cultură din Craiova, dar și cu invitați surpriză.

Evenimentele din seria „Lumi magice” de la Craiova sunt menite să ne ajute să intrăm în spiritul sărbătorilor de iarnă, la capătul unui an cu multe încercări. Pentru accesul la căsuțe nu este nevoie decât de voie bună, mască și păstrarea distanței. Certificatul de vaccinare sau dovada trecerii prin boală sunt solicitate doar în perimetrul scenei, când sunt organizate spectacolele din weekend.

 • Perioada: 26 noiembrie 2021 – 9 ianuarie 2022
 • Intrare: liberă

Lista Târgurilor de Crăciun din România rămâne deschisă și o vom actualiza pe baza informațiilor anunțate de autoritățile din diferite localități.

Leave A Reply

Your email address will not be published.