Târgul de Crăciun din București se deschide pe 20 noiembrie 2022

1 379

Oficial, Târgul de Crăciun din București se va deschide pe 20 noiembrie 2022, în Piața Constituției. Printre atracțiile principale se vor regăsi Căsuța lui Moș Crăciun, patinoarul, caruselul și roata panoramică. Nu vor lipsi concertele live în aer liber.

blankblank

Târgul de Crăciun București va fi deschis până pe 26 decembrie, de luni până vineri între orele 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica intre orele 10:00-23:00. 

Târgul de Crăciun din București

Târgul organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, alături de CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, va fi deschis zilnic până pe 26 decembrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit. 

blank
Targul de Craciun Bucuresti

În acest an vă așteptăm cu peste 70 de căsuțe din lemn de unde puteti alege cadouri specifice sarbătorilor de iarnă, jucării, suveniruri tradiționale și produse alimentare, dar și cu spatii pentru activități și jocuri interactive pentru copii, concerte live în cadrul cărora vor cânta coruri de la Palatul National al Copiilor și Opera Comică pentru Copii, dar și artiști”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Primăria Capitalei. 

Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, au transmis organizatorii. 

Activităţi la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

O destinaţie de neratat pentru bucureşteni şi pentru turiştii din ţară şi străinătate, Piaţa Constituţiei îmbracă haine de sărbătoare şi găzduieşte, pe perioada Târgului de Crăciun Bucureşti 2022, diferite zone tematice.

Târgul va avea peste 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii pot alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnăjucăriiobiecte handmadesuveniruri tradiţionale şi produse alimentare.  

Micuţii vizitatori au parte de spaţii dedicate activităţilor şi jocurilor interactive pe tot parcursul Târgului, iar Căsuţa lui Moş Crăciun promite să creeze o atmosferă de basm unde copiii sunt întâmpinaţi de spiriduşi, stau de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze.

Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri.

Între cumpărături, concerte şi diverse activităţi distractive, vizitatorii se pot încălzi şi răsfăţa cu delicatese de iarnă în zona food-truck-urilor.

Program artistic Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

Târgul de Crăciun marchează sărbătorile de iarnă din acest an cu un program variat de spectacole şi concerte tematice în weekendurile şi sărbătorile legale din perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022.

Pe scena amplasată din faţa Palatului Parlamentului, vor urca  coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copiiartişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult religios şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională.

Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, bucuria sărbătorilor de iarnă va fi întregită de spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.