blank

SWISS va concedia 1700 de angajați până la finele anului 2021 și va micșora flota cu 15%

0 546

SWISS se confruntă cu schimbări structurale pe piață și așteaptă să vadă o scădere de 20% a cererii clienților pe termen mediu. Cu toate acestea, datorită unei proceduri constructive de consultare, reducerea corespunzătoare a forței de muncă cu 550 de concedieri din motive operaționale, inclusiv concedieri din cauza neacceptării condițiilor de muncă modificate, este mai mică decât era așteptată.

În total, SWISS va concedia aproximativ 1.700 de angajați cu normă întreagă până la sfârșitul anului 2021, cu două treimi din această reducere realizată prin măsuri voluntare și prin rotirea personalului. Flota de aeronave SWISS va fi, de asemenea, redusă cu 15%. SWISS își îndeplinește toate responsabilitățile sociale în toate aceste acțiuni și se asigură că aceste concedieri inevitabile, din motive operaționale, acordă o atenție maximă tuturor considerațiilor sociale.

Astfel, compania aeriană va retrage cinci avioane pe care le utiliza pentru zborurile lung-curier, Airbus A330 sau Airbus A340, și alte 10 aeronave pe care le utiliza pentru zborurile pe distanțe medii și scurte. Transportatorul a spus că majoritatea aeronavelor utilizate pentru zborurrile pe distanțe scurte planificate pentru retragere vor fi cele operate cu leasing-uri de la partenerul Helvetic Airways.

SWISS va concedia 1700 de angajați până la finele anului 2021 și va micșora flota cu 15%.

Într-o declarație a companiei, CEO-ul SWISS, Dieter Vranckx a declarat: „Îmi pare rău pentru toți angajații noștri cărora li se comunică demiterea și, cu regretul cel mai profund, trebuie să luăm această acțiune radicală ca răspuns la schimbările structurale pe care le întâmpină industria noastră. Suntem convinși, totuși, că acesta este cursul corect pe care trebuie să-l urmăm dacă dorim să ne rambursăm împrumuturile bancare, să ne recâștigăm capacitatea de a investi și să ne păstrăm acreditările competitive.”

Producția actuală a SWISS este încă substanțial sub cea a perioadelor pre-pandemice. În timpul sezonului de vară, capacitatea va fi – probabil – cu aproximativ 50 până la 55% din nivelul atins în 2019. Pentru 2021, în ansamblu, SWISS așteaptă ca umărul zborurilor operate să fie la aproximativ 40% din cea din 2019.

În luna mai, compania aeriană a mai concediat alți 780 de angajați, aceste demiteri făcând parte din același proces de restructurare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.