blank

SWISS va concedia până la 780 de angajați și va reduce flota

0 404

Swiss International Air Lines (SWISS) a decis să taie sute de locuri de muncă și își micșoreze flota, în timp ce compania se luptă să reziste din cauza restricțiilor impuse la nivel global de pandemia de Covid-19.

Flota companiei va fi diminuată cu 15%, comparativ cu flota existentă în 2019. Flota aeronavelor utilizate pentru zborurile pe distanțe scurte și medii va fi redusă cu 10, de la 69 la 59, iar flota aeronavelor utilizate pentru zborurile pe distanțe lungi va fi diminuata cu 5, de la 31 la 26. Ca urmare, zborurile pe distanțe scurte și medii sunt „susceptibile de a fi reduse comparativ cu nivelurile din 2019, iar zborurile ar putea să nu fie încă reluate pe câteva rute intercontinentale directe”, a scris compania aeriană într-un comunicat.

SWISS a anunțat deja câștiguri în scădere, iar acum vor reduce până la 1.700 de locuri de muncă și este posibil să facă până la 780 de concedieri, o diminuare cu 20% comparativ cu 2019, perioada pre-pandemie. Pandemia de Covid-19, care a oprit călătoriile internaționale în 2020, a fost un dezastru pentru compania aeriană. Acum, însă, compania dorește schimbări „structurale”.

SWISS va concedia până la 780 de angajați și va reduce flota cu 15%.

„A devenit din ce în ce mai clar că piața se află într-o schimbare structurală și că, în ciuda acțiunilor pe care le-am luat destul de rapid, o restructurare a companiei noastre pare obligatorie acum, din nefericire”, a declarat CEO-ul SWISS Dieter Vranckx. A fost inițiat un proces de consultare cu partenerii sociali pentru a încerca să se găsească cele mai bune condiții pentru această restructurare. Discuțiile urmează să se încheie până la jumătatea lunii iunie.

Vranckx, care l-a înlocuit pe fostul CEO Thomas Klühr la sfârșitul anului trecut, a declarat că noile măsuri urmăresc să facă economii de aproximativ 500 milioane CHF (550 milioane dolari), ceea ce ar permite companiei să „ramburseze împrumuturile bancare cât mai repede posibil și să susțină și să păstreze- în mod durabil – acreditările și să perimită recâștigarea capacității de a investi”.

Uniunea Serviciilor Publice (SSP-VPOD) presează SWISS să reconsidere ceea ce percepe ca o strategie cu risc ridicat. Uniunea indică studii recente care prognozează scenarii mai pozitive pentru traficul aerian, inclusiv revenirea la nivelurile pre-pandemice până la sfârșitul anului 2021.

În prezent, cei care călătoresc în Elveția trebuie să e auto-izoleze pentru o perioadă de zece zile, dar această perioadă poate fi scurtată dacă călătorii efectuează un test PCR pentru Covid-19 după șapte zile, iar rezultatul este negativ. Elveția solicită efectuarea unor teste PCR, în termen de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul elvețian, tuturor persoanelor cu vârsta peste 12 ani care intră pe teritoriul țării din țări care se află în zone cu risc epidemiologic ridicat sau cei care aleg să călătorească cu avionul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.