SUA a interzis vanzarea biletelor pe zborurile spre Belarus

0 99

Măsura suspendă efectiv acordul aerian bilateral dintre SUA și Belarus, inclusiv interzicerea itinerariilor interline. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat într-o scrisoare adresată Secretarului de Transport, Pete Buttigieg, că interdicția este necesară în urma devierii forțate unui zbor Ryanair în Belarus, pe 23 mai.

„În așteptarea rezultatului final al unei anchete asupra incidentului, făcută de către Organizația Aviației Civile Internaționale, este în interesul politicii externe a Statelor Unite să limiteze transportul între Statele Unite și Belarus, a scris Blinken.

„În consecință, solicit respectuos Departamentului Transporturilor să interzică vânzarea biletelor comerciale de călătorie, inclusiv pentru transportul aerian, între Statele Unite și Belarus, până la o notificare ulterioară, cu excepția oricărui transport considerat a fi în interesul național al Statelor Unite, din motive umanitare sau de securitate națională.”

Mișcarea este oarecum simbolică, deoarece nici o companie aeriană americană nu zboară în prezent către Minsk (MSQ), capitala și cel mai mare oraș din Belarus. Turkish Airlines operează o rută între New York (JFK) și Istanbul (IST) prin Belarus, dar care se pare că nu va mai fi permisă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.