Spania va ridica restricțiile pentru turiștii cu certificat verde digital

0 1.209

Turiștii posesori de certificat verde digital european, care vor călători în Spania începând din iunie, vor putea intra fără a fi supuși carantinelor sau testelor de diagnostic pentru COVID-19. La fel, de același avantaj vor putea beneficia și cei care călătoresc din țări terțe cu certificate de vaccinare sau pașapoarte de vaccinare aprobate de UE.

Acest lucru a fost anunțat de secretarul general pentru sănătate digitală, informare și inovare a sistemului național de sănătate, Alfredo González, joi, la o conferință de presă. Certificatul verde digital îi va salva de carantină și test PCR pe cei ce aleg să călătorească în Spania.

Conform UE, certificatul verde digital ar trebui să fie implementat începând cu luna iunie. Acesta are unic scop de a facilita mobilitatea și deplasarea călătorilor / turiștilor. După cum se știe deja, certificatul verde digital va include trei informații de bază despre posesor în raport cu COVID-19: dacă boala a trecut deja, dacă a fost deja vaccinat, dacă recent a fost efectuat un test de diagnostic cu rezultat negativ. 

Potrivit lui Alfredo González, acest document digital disponibil și printr-un cod QR va permite „persoanelor să călătorească în Spania într-un mod mai sigur”.

Spania va ridica restricțiile pentru vaccinați / imunizați

După cum a explicat González, pașaportul conceput de UE ” nu limitează mobilitatea celor ce nu au acest certificat. Nu este o cerință de călătorie, este un certificat care permite mobilitatea. Este planificată extinderea acestui model la țări terțe, în afara UE “, astfel încât acest document nu va servi pentru a restrânge mobilitatea oamenilor sau pentru a le împiedica să intre într-o țară.

Diferența dintre cei care dețin și cei care nu dețin certificatul constă în măsurile pe care vor trebui să le respecte atunci când călătoresc, precum carantină și teste PCR, în conformitate cu cerințele fiecărei țări.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.