Belgia deschide granițele pentru călătoriile turistice, dar cu prudență

0 3.058

Începând cu data de 19 aprilie 2021, călătoriile în și dinspre zonele roșii nu vor mai fi interzise, însă autoritățile recomandă evitarea tuturor deplasărilor care nu sunt absolut necesare. Belgia, țara în care călătoriile în străinătate pentru un sejur turistic sau orice alt motiv neesențial au fost interzise de la sfârșitul lunii ianuarie din cauza pandemiei Covid-19, își va redeschide granițele luni, 19 aprilie, pentru a călători în Uniunea Europeană (UE).

Interdicția de călătorie în UE va fi „ridicată duminică seară”, dar aceste călătorii vor rămâne „ nerecomandate ”, a declarat premierul, Alexander De Croo. Pentru călătoriile în afara UE, normele europene rămân în vigoare, a spus acesta.

Data de luni, 19 aprilie, corespunde cu începutul anului școlar după vacanțele de Paște, pentru care guvernul belgian a dorit, ca în februarie, să evite pe cât posibil călătoria populației sale în străinătate. De acum înainte, călătoriile în UE vor fi posibile, dar călătorii belgieni vor fi supuși unei „monitorizări foarte stricte” la întoarcere, potrivit prim-ministrului.

Poliția va continua să verifice dacă pasagerii au completat formularul obligatoriu de localizare. De asemenea, călătoria către zonele roșii rămâne interzisă, iar cei care se întorc dintr-o astfel de zonă vor trebui să intre în carantină 7 zile, fie că sunt vaccinați sau nu. România rămâne deocamdată în zona roșie conform clasificării belgiene.

Barurile, cafenelele și restaurantele vor putea să deschidă terasele începând cu 8 mai 2021, după închiderea lor completă pe durata de 6 luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.