blank

Spania prelungește carantina pentru călătorii din afara UE până pe 31 mai

0 1.327

Spania prelungește carantina pentru călătorii din afara UE până pe 31 mai, din cauza situației actuale. Măsurile preventive impuse de guvernul țării urmau să expire la 30 aprilie, dar, cu toate acestea, Buletinul de Stat al Spaniei (BOE) a decis prelungirea acestora până la sfârșitul lunii mai, relatează SchengenVisaInfo.com.

Prin urmare, călătorii care intră pe teritoriul spaniol din țări din afara spațiului Schengen, dar și turiștilor din Marea Britanie și Statele Unite, nu li se va permite să facă călătorii în scopuri turistice în Spania. Cu toate acestea, cetățenilor care provin din țări în care ratele de infecție sunt în prezent scăzute, precum Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Rwanda, China, Thailanda și regiunile Hong Kong și Macao, vor avea permisiunea să intre în Spania, în ciuda restricțiilor impuse.

Spania prelungește carantina pentru călătorii din afara UE până pe 31 mai.

Lista galbenă a Spaniei cu țările afectate de COVID-19 a fost elaborată la 30 iunie anul trecut și, de atunci, a fost actualizată de mai multe ori. Pe 28 ianuarie, Japonia a fost exclusă de pe listă. Autoritățile din Spania au anunțat că vor fi gata să redeschidă granițele țării turismului internațional în luna iunie. Anunțul a fost confirmat de Ministrul Turismului din Spania, Fernando Valdes Verelst, într-o conferință ținută în Mexic.

Decizia recentă a guvernului Spaniei nu va include Gibraltar, deoarece autoritățile locale au anunțat că au vaccinat aproape toată populația împotriva coronavirus. Restricțiile privind călătoriile din Gibraltar în Spania au fost eliminate pe 30 martie.

Spania este a noua țară cea mai afectată la nivel mondial de virus, cu un total de 3.540.430 cazuri înregistrate de la începutul pandemiei și 78.293 de decese.

Pentru a opri răspândirea în continuare a coronavirusului, autoritățile din Spania au impus o restricție de carantină de zece zile pentru toate persoanele care sosesc din India, deoarece acesta din urmă a fost profund afectat de virus.

Luna trecută, guvernul țării a anunțat că are în vedere ridicarea restricțiilor de intrare pentru călătoriile inutile din țările europene. În același timp, autoritățile din Spania au raportat că încearcă să extindă restricțiile existente la intrarea în Spania de pe teritoriile care sunt extrem de afectate de virus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.