Spania extinde carantina obligatorie pentru încă 10 state.

0 3.552

Spania extinde carantina pentru pasagerii din Brazilia și Africa de Sud și o impune altor 10 țări, inclusiv Peru și Columbia, pentru a preveni răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului, conform ordinului dat de Ministerio de Sanidad. Carantina de 10 zile era anterior limitată doar pentru pasagerii ce soseau din Brazilia și Africa de Sud.


În virtutea acestei reguli, care va intra în vigoare pe 8 martie, la ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, carantina va fi extinsă pentru persoanele care sosesc în Spania din republicile Botswana, Uniunea Comoros, Ghana, Kenya, Mozambic, Tanzania, Zambia și Zimbabwe, pe lângă Peru și Columbia.

Măsura va fi obligatorie pentru toți călătorii care sosesc din acele țări, cu sau fără escală, la orice aeroport spaniol. Pasagerii pot sta în carantină doar șapte zile dacă, la sosire, vor fi de acord să fie testați.

Pasagerii pot sta în carantină doar șapte zile dacă, la sosire, vor fi de acord să fie testați.

În perioada de carantină, aceștia trebuie să rămână în locuința lor sau în locul de cazare, precum și să limiteze interacțiunea cu ceilalți. De asemenea, vor trebui să restricționeze călătoriile, având posibilitatea să iasă doar pentru achiziționarea de produse esențiale: alimente, produse farmaceutice sau produse de bază. De asemenea, se pot deplasa pentru probleme de sănătate sau din cauze de forță majoră.

Ordinul a fost adoptat datorită îngrijorării existente cu privire la efectele noilor tulpini ale virusului , atât în ​​ceea ce privește impactul acestora (transmisibilitate mai mare), cât și extinderea lor în țări cu un grad limitat de supraveghere, ce nu au capacități necesare de detectare și notificare prevăzute în reglementările sanitare internaționale.

Totuși, guvernul spaniol speră că 2021 va fi anul în care economia se va redresa. Administrația este foarte conștientă că unul dintre pilonii principali ai economiei, turismul, se va lupta pentru a reveni la un fel de normalitate în acest an, având în vedere pandemia de coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.