Irlanda solicită urgentarea implementarii certificatului european COVID-19

0 74

Irlanda solicită urgentarea implemenăarii certificatului european COVID-19. Guvernul irlandez a decis să adopte planurile UE pentru „Certificatul UE COVID-19”, astfel încât industria turismului să poată profita de vizitatorii internaționali în această vară. Parlamentarul Maria Walsh a cerut Guvernului să se asigure că lucrările necesare la nivel național pentru implementarea certificatelor au loc cât mai curând posibil, astfel încât acestea să poată fi utilizate până la începutul verii.

Fostul ministru Fine Gael, senatorul Regina Doherty, a insistat asupra faptului că „Irlanda trebuie să fie pregătită să implementeze certificatul lansat de UE pentru călătoriile transfrontaliere în interiorul Uniunii Europene, pentru a nu fi lăsați în urmă de restul Europei”, acesta fiind sigură de redeschiderea granițelor pentru călătoriile internaționale în următoarele luni.

Irlanda solicita urgentarea implementarii certificatului european COVID-19.

Ea a subliniat că Departamentele Sănătății, Justiției, Afacerilor Externe și Transporturilor trebuie să ofere asigurarea că vor fi gata să implementeze sistemele digitale și pe hârtie imediat după ce acestea vor fi dezvoltate și lansate de UE, relatează SchengenVisaInfo.com.

Mai mult, biochimistul Trinity College, Luke O’Neill, a declarat că lansarea certificatului UE, care va permite călătoriile internaționale pentru persoanele care au fost imunizate, vaccinate sau doar parțial vaccinate, este o măsură rezonabilă pentru a restabili turismul în siguranță. O’Neill a spus că îmbunătățirea situației epidemiologice din țară ar trebui să permită eliminarea multor restricții și consideră că lansarea certificatelor ar putea pune capăt carantinei obligatorii, cel puțin pentru deținătorii certificatului.

Odată ce țările vor fi de acord cu privire la schema de implementare, fiecare guvern va avea șase săptămâni pentru a-l implementa după ce va deveni oficial funcțional.

Cu toate acestea, miniștrii au sugerat ca Irlanda să nu introducă imediat acest sistem și să aștepte până la sfârșitul anului pentru a recunoaște certificatele. În procesul de votare, 540 de deputați au susținut propunerea, 199 au fost împotrivă și 31 s-au abținut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.