Spania oferă bilete de tren gratuite pentru călătorii pe rute scurte și medii cu distanțe de până la 300 kilometri, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022!

1 468

Autoritățile din Spania au anunțat o măsură istorică pentru încurajarea călătoriilor cu trenul. În perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, vor fi puse la dispoziția tuturor (localnici și turiști) o serie de bilete de tren GRATUITE.

Noua măsura are ca scop încurajarea utilizării trenurilor și este valabilă pentru călătoriile operate de Cercanias, Rodalies și Media Distancia, în special pe distanțe scurte și medii, de până la 300 kilometri. De menționat faptul că această facilitate nu se aplică pe rutele pe distanțe lungi și nici pe liniile de mare viteză AVE, AVANT și AVLO.

Dacă aveți în plan să călătoriți cu trenul în Spania, trebuie să știți următoarele. Renfe este compania națională de trenuri din Spania, care administrează mai multe tipuri de trenuri, în funcție de regiune și viteză.

Cercanias leagă principalele orașe cu zona lor metropolitană. Astfel de trenuri veți putea lua din Madrid, Malaga, Barcelona, Bilbao, Alicante, Cadiz, Valencia și Zaragoza spre diferite orașe aflate în zona metropolitană. Rodalies este un tren ce funcționează pe același concept ca Cercanias, dar doar în zona Catalonia. MD sau Media Distancia sunt trenuri ce leagă orașe sau orașe și sate într-o regiune autonomă. Biletele pot fi cumpărate de pe renfe.com!

Momentan încă nu a fost prezentată metodologia de acordarea a cestor bilete de tren gratuite, dar autoritățile spaniole au ținut să precizeze că măsura se va aplica pentru bilete dus-întors din / spre aceeași destinație, pentru minim 10 călătorii.

Toamna este un anotimp ideal pentru city break-uri în Europa, iar Spania încă mai beneficiază de căldura soarelui. Puteți călători spre Madrid, Barcelona, Malaga sau Bilbao și apoi cu trenulș spre numeroase localități învecinate, unele orașe fiind adevărate muzee în aer liber.

1 comentariu
  1. […] este acela ca utilizatorii să se înregistreze din timp pentru a putea solicita biletele de tren și abonamentele gratuite pe trenurile din Spania, începând cu 24 august și pe toată perioada cuprinsă între 1 septembrie și 31 […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.