Franța elimină toate regulile COVID-19. Starea de urgență sanitară a expirat la 31 iulie!

0 309

Începând cu 1 august 2022, Franța elimină toate regulile COVID-19. Starea de urgență sanitară, care a fost instaurată în 2020 și prelungită de mai multe ori, a expirat la 31 iulie. În prezent, parlamentul francez a adoptat un proiect de lege care stabilește noile măsuri COVID-19, care vor rămâne valabile și după 1 august.

De fapt, noul proiect de lege elimină toate regulile COVID-19, fără a reintroduce lockdown, fără a mai fi solicitate regulile de acces și permisele de sănătate, dar oferă guvernului opțiunea de a introduce o cerință ca toți călătorii să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 pentru a intra în Franța, doar în cazul în care va apărea o nouă tulpină periculoasă de COVID.

Franța elimină toate regulile COVID-19

Dacă va apărea o variantă deosebit de periculoasă de Covid, premierul Élisabeth Borne va putea introduce prin decret acest „certificat”. Dacă va fi implementat, va însemna că toți călătorii care vor ajunge în Franța, indiferent de statutul lor de vaccinare, naționalitate sau țara din care provin, vor trebui să prezinte dovada unui test negativ pentru a putea intra. Până atunci, liber la călătorii în Franța, fără reguli COVID-19!

Guvernul a dorit să păstreze posibilitatea de a folosi permisele de sănătate pentru călătoriile internaționale până la 31 martie 2023, dar nu a câștigat sprijin pentru acest lucru în Parlament. În schimb, proiectul de lege introduce posibilitatea ca guvernul să impună călătorilor un certificat sanitar de voiaj. 

Astfel, de la 1 august, sunt eliminatele toate regulile COVID-19 de intrare în locurile publice. Oamenii nu mai au nevoie de certificat de sănătate după data de 31 iulie 2022. Însă în continuare se recomandă purtarea măștilor în mijloacele de transport, în spitale și case de îngrijire.

Noul proiect de lege Covid deschide posibilitatea ca profesioniștii nevaccinați din domeniul sănătății să se întoarcă la locul de muncă, deși nu imediat. Vă reamintim că lucrătorii din domeniul sănătății, care nu sunt complet vaccinați împotriva Covid, au primit interdicția de a lucra începând cu octombrie 2021. În octombrie, 15.000 de lucrători din domeniul sănătății au fost suspendați. Astăzi, în jur de 3600 au încă interzis să lucreze din cauza acestei reguli. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.