Idei de City Break 2022 în Europa: 9 destinații mai putin cunoscute pentru un city break.

5 6.538

În 2020, toate vacanțele noastre mult visate au fost reprimate. Odată cu distanțarea socială impusă, călătoriile într-un un oraș cu străzile aglomerate au fost excluse. Cu toții ne-am adaptat din mers și am călătorit acolo unde s-a putut fără restricții și am evitat aglomerațiile.

blankblank

Sperăm ca în 2022 să putem călători fără restricții, indiferent de țară și destinație. După atâtea luni de izolare auto-impusă și de lucratul preponderent de acasă, avem nevoie de relaxare și de aer curat, nu contează dacă la munte sau la mare.

City Break 2022 în Europa

Pentru a vă ajuta să vă creionați calendarul călătoriilor în 2022, vă prezentam un top al unor orașe frumoase din Europa care sunt perfecte pentru un city break relaxant.

Horoscopul călătorului 2021 spune că este necesar să călătorim și să cunoaștem locuri noi, chiar dacă pentru o scurtă perioadă de timp.

Jerez de la Frontera, Spania

Jerez de la Frontera, Spania
Jerez de la Frontera, Spania

Sevilla ar putea fi cel mai frumos oraș din Andaluzia, dar Jerez de la Frontera este diamantul brut. Jerez nu este doar un oraș pe care îl vizitați doar pentru mâncare, băutură și distracție – chiar dacă fiecare terasă din oraș servește unul sau mai multe tipuri de sherry.

Între degustări de vin, pierdeți-vă pe străzile pietruite și descoperiți biserici gotice și baroce și palate mărețe. Noaptea, căutați locurile în care sună încă flamenco – acesta este, la urma urmei, orașul în care a început totul.

Rijeka, Croația

Rijeka, Croația
Rijeka, Croația

Adesea trecut cu vederea în favoarea orașelor mai mari – Zagreb, Split, Dubrovnik – acest orășel aflat pe coasta de nord a Croației oferă un amestec de stiluri arhitecturale, un patrimoniu industrial, o varietate de fructe de mare, iar localnicii sunt foarte prietenoși.

Deși este un oraș plin de turiști, nu îți vei da seama de acest lucru. La doar 15 minute de mers pe jos de centrul orașului, veți ajunge la o plajă cu pietriș și apă turcoaz.

A fost Capitala Culturii Europene în 2020. Cu această ocazie, a fost construit un nou muzeu care prezintă istoria Rijeka, găzduit în fabulosul Sugar Palace (o fostă rafinărie de zahăr).

Wroclaw, Polonia

Wroclaw, Polonia
Wroclaw, Polonia

Acest oraș din sud-vestul Poloniei a suferit distrugeri majore în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind sub ocupație germană – dar Steven Spielberg l-a ales ca un substitut pentru Berlinul de Est din anii 1960 în thrillerul său de Oscar, „Bridge of Spies”.

În 2016 a fost Capitala Europeană a Culturii. Capitala Sileziei de Jos a câștigat foarte mult în urma aceste experiente culturale: cafenele și restaurante atrăgătoare la care să vă retrageți după ce ați explorat repertoriul său arhitectural, ocupă acum centrul orașului.

Sète, Franța

Sète, Franța
Sète, Franța

Sète este un oraș portuar de coastă care cuprinde Étang de Thau, o enormă lagună cu apă sărată din Marea Mediterană. Turiștii vin aici pentru stridiile Bouzigues – o moluscă groasă care face pereche bună cu un pahar rece de Picpoul de Pinet.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita zona este luna iulie, când temperatura aerului și a apei mării este cea mai buna și când poti asculta muzica de la Festivalul mondial Gilles Peterson. În restul anului, este ușor să te prefaci că ești la Veneția, cu mai multe cafenele, dar mai puțini turiști.

Lahti, Finlanda

Lahti, Finlanda
Lahti, Finlanda

Odată ce ecologizarea devine din ce în ce mai importantă pentru călători, orașele mai mici precum Lahti au șansa de a străluci. Încoronat Capitala Verde Europeană în 2021, orașul finlandez este a 12-a destinație care primește titlul după ce a fost întrecută de Lisabona în anul anterior.

Situat la sudul țării, la o oră de Helsinki, Lahti oferă un fel de city break mai în aer liber: există Geoparcul Salpausselkä, format în timpul ultimei ere glaciare, cu creste șerpuite, piste forestiere și lacuri curate, Centrul Sportiv Lahti, care oferă tot felul de sporturi de iarnă, dar și portul renovat Lahti de lângă lacul Vesijärvi, unde puteți găsi terase-cafenea, restaurante, magazine independente și o sală de concerte impresionantă.

Cork, Irlanda

Cork, Irlanda
Cork, Irlanda

Irlanda este una dintre numeroasele insule (inclusiv Cuba și Menorca) unde există orașe care sunt mai atrăgătoare decât capitala.

Cork ocupă o insulă alungită, creată unde râul Lee se împarte în două canale. Orașul este plin de monumente și muzee – precum și de fascinantul cartier huguenot. Și dacă sunteți pasionați de pescuit, dar vacanța s-a terminat deja, portul din Kinsale este chiar lângă aeroportul din Cork.

Düsseldorf, Germania

Düsseldorf, Germania
Düsseldorf, Germania

Düsseldorf este orașul perfect pentru un city break, cu multe obiective de vizitat: bulevardul comercial din Königsallee – despre care unii spun că este cel mai elegant din Europa – străzile pietruite din Altstadt – orașul vechi, atât de bine conservat, încât vei simți că ai pășit înapoi în timp – și Neue Zollhof, unul dintre cele mai bune exemple ale operei arhitectului american Frank O Gehry.

Dacă aveți nevoie de o pauză de la toate obiectivele turistice, parcurile aflate de-a lungul Rinului vă așteaptă să vă relaxați. Oh, mâncarea – în special coastele de porc – este excelentă, iar berea literalmente mai ieftină decât apa.

Timișoara, România

Timișoara, România
Timișoara, România

O altă Capitală Europeană a Culturii, de data aceasta propusă pentru 2023 (trebuia să dețină titlul anul viitor, dar mandatul a fost amânat din cauza pandemiei).

Amplasată pe malul nordic al râului Bega, Timișoara este uneori numită „Mica Viena” datorită arhitecturii sale secesioniste și istoriei bogate și amestecului de culturi care și-au pus amprenta. Romanii, tătarii, turcii, austriecii și germanii pot fi văzuți în stilul orașului. Orașul ăzduiește spectacole muzicale și teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va crește, fără îndoială, în următorii câțiva ani, în pregătirea pentru perioada sa de Capitală a Culturii Europene.

Porto, Portugalia

Porto, Portugalia
Porto, Portugalia

Nordul Portugaliei se află pe harta turistică mondială datorită popularității crescânde a orașului Porto, care este foarte renumit pentru cramele de vinuri, gastronomie, muzica fado și viața de noapte. Porto este recunoscut și ca orașul podurilor. Podul Dom Luis I este cel mai emblematic, construit în 1886.

“Porto munceşte, Braga se roagă, Coimbra studiază şi Lisabona primeşte banii” este o zicală locală care atestă importanţa oraşului drept un important centru economic în Portugalia.

Ce alte destinații ați propune pentru o călătorie de câteva zile?

Leave A Reply

Your email address will not be published.