Spania a eliminat SUA de pe lista țărilor sigure din punct de vedere epidemiologic

0 199

Începând cu data de 6 septembrie, călătorilor americani nevaccinați li s-a interzis intrarea în Spania, cu excepția scopurilor absolut esențiale, deoarece aceștia au fost eliminați de pe lista țărilor terțe sigure din punct de vedere epidemiologic de către Ministerul Spaniol al Sănătății, Consumului și Asistenței Sociale.

Decizia urmează recomandării Consiliului UE de a adăuga restricții mai drastice pentru călătorii ce sosesc din SUA si pentru alte cinci țări terțe – Israel, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Liban – deoarece și acestea au fost eliminate de pe lista albă a UE.

Drept urmare, călătorii din SUA pot intra acum în Spania fără restricții doar dacă prezintă un certificat de vaccinare cu unul dintre vaccinurile aprobate de autoritățile spaniole ca dovadă a imunității pentru călătorie.

Certificatele trebuie să conțină numele și prenumele titularului, data vaccinării fiecărei doze administrate, tipul de vaccin, țara emitentă, precum și identificarea organismului emitent al pașaportului de vaccinare.

Călătorii din SUA care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 sau a căror vaccinare nu îndeplinește criteriile stabilite de autoritățile spaniole, pot intra pe teridoriul spaniol doar dacă aparțin uneia dintre următoarele categorii:

  • Rezidenți din UE, spațiul Schengen, Andorra, Monaco, Vatican (Sfântul Scaun) sau San Marino în tranzit spre țara de reședință
  • Titularii de vize de lungă ședere în UE și/sau Spațiul Schengen care călătoresc în țara respectivă
  • Profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv cercetători din domeniul sănătății și profesioniști în îngrijirea persoanelor în vârstă
  • Personal de transport, navigatori și personal aeronautic
  • Personal diplomatic și consular
  • Personalul organizațiilor internaționale, militarilor, protecției civile și membrilor organizațiilor umanitare
  • Studenți la universități din UE, Islanda, Elveția, Lichtenstein și Norvegia, care dețin permisul corespunzător sau viza și asigurarea medicală
  • Muncitori cu înaltă calificare a căror muncă este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță
  • Persoanele care călătoresc din motive familiale importante
  • Persoane aflate în situație de forță majoră sau care trebuie să intre din motive umanitare

De asemenea, călătorii nevaccinați sunt obligați să prezinte un certificat care să ateste că au trecut prin boalp sau să prezinte rezultatul negativ al unui test de COVID-19. Testele PCR sunt acceptate atunci când sunt efectuate cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Spania, în timp ce testele antigenice trebuie să nu fie mai vechi de 48 de ore.

Spania a anunțat, de asemenea, că toți călătorii din Franța și Italia sunt obligați să prezinte un certificat care să demonstreze că au fost vaccinați, că au fost infectați anterior cu virusul sau să prezinte rezultatul negativ al unui testului de COVID-19. Anterior, numai călătorii din anumite regiuni ale acestor două țări erau supuși acestor cerințe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.