Țările care permit accesul călătorilor complet vaccinați!

0 468

În timp ce varianta delta a Coronavirus continuă să afecteze puternic țările europene, autoritățile sunt în căutarea unor măsuri eficiente pentru a proteja viețile cetățenilor și a preveni un alt val al pandemiei. Restricțiile de călătorie sunt printre cele mai comune măsuri luate de guvernele europene pentru a opri răspândirea virusului.

Cu toate acestea, unele țări din Uniunea Europeană au relaxat restricțiile și permit călătorilor vaccinați să viziteze țara, în scopuri neesențiale. Mai multe țări din UE au permis chiar și călătorilor vaccinați din țări terțe să intre chiar și în scopuri neesențiale.

Franţa

Călătorii vaccinați, care doresc să intre în Franța, pot face acest lucru deoarece țara și-a redeschis granițele pentru turiști. Cu toate acestea, din 9 august, Franța a redeschis granițele și pentru călătorii din țări terțe care sunt complet vaccinați. În prezent, țara acceptă numai vaccinuri autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), precum: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson (Janssen) și AstraZeneca Covishield (din India).

Potrivit autorităților din Franța, vaccinarea este considerată valabilă după cea de-a doua doză pentru vaccinurile cu două doze, cum ar fi Pfizer, Moderna, AstraZeneca (Vaxzevria și Covishield) sau la patru săptămâni după administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Finlanda

În ciuda recomandării recente a Consiliului UE de a impune restricții de călătorie mai stricte pentru sosirile din SUA din cauza ratelor ridicate de infecție cu COVID-19, Ambasada SUA în Finlanda a subliniat că continuă să permită intrarea americanilor, cu condiția ca aceștia să fie complet vaccinați.

Aceeași sursă clarifică faptul că Finlanda permite călătorilor din alte țări să intre pe teritoriul său dacă au fost complet vaccinați cu orice vaccin COVID-19 recunoscut drept dovadă validă a imunității pentru călătorie, cu cel puțin două săptămâni înainte de sosirea lor pe teritoriul Finlandei.

Spania

Spania a relaxat restricțiile de călătorie în timpul sezonului său turistic de vârf. În prezent, călătorii din anumite țări din UE și SEE pot să intre pe teritoriul spaniol dacă sunt complet vaccinați, dacă prezint dovada unui test PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore) sau a unui test cu antigen negativ (nu mai vechi de 48 de ore) sau dacă pot să demonstreze că s-au recuperat de pe urma bolii.

Călătorilor vaccinați care sosesc din țări terțe, li se permite să intre numai dacă au fost vaccinați cu unul dintre vaccinurile COVID-19 care au fost aprobate în Spania ca dovadă validă a imunității pentru călătorii. De asemenea, călătorii din țările terțe cu risc redus pot intra în Spania chiar și fără a fi vaccinați.

Portugalia

Portugalia a înregistrat un total de 1.190 de cazuri de infecție COVID-19 și 13 decese în ultimele 24 de ore, conform cifrelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ceea ce înseamnă că până acum a înregistrat 1.047.047 de cazuri de infecție COVID-19 și 17.798 decese în total.

În ciuda acestor cifre, călătorilor internaționali li se permite să intre în țara europeană, cu condiția să fi finalizat procesul de vaccinare.

Germania

Autoritățile din Germania au permis intrarea pentru călătorii vaccinați din țări terțe care au fost imunizați împotriva COVID-19 în iunie anul acesta, inclusiv pentru călătorii care ajung în țară în scopuri neesențiale, cum ar fi turismul, indiferent de mijloacele de transport pe care le aleg.

Cu toate acestea, pentru a intra în Germania, călătorii din țări terțe trebuie să fie vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de EMA, care sunt BioNTech/Pfizer, Janssen, Moderna, AstraZeneca sau AstraZeneca Covishield (India).

Cipru

Începând cu 10 mai, Cipru permite accesul călătorilor internaționali care dețin un document de vaccinare valid care arată că au fost vaccinați cu oricare dintre următoarele vaccinuri:

  • BioNTech / Pfizer (Comirnaty)
  • AstraZeneca (Vaxzevria)
  • Moderna (Spikevax)
  • Johnson & Johnson (Janssen)
  • AstraZeneca – Serum Institute of India (Covishield)
  • Sinovac (CoronaVac)
  • Sinopharm BIBP

Croaţia

Călătorilor vaccinați din alte țări, inclusiv din Statele Unite, li se permite să intre în Croația fără nicio restricție. Cu toate acestea, țara balcanică a devenit primul teritoriu care a impus o perioadă de valabilitate maximă a documentelor certificatelor digitale. Prin urmare, călătorii se vor confrunta cu restricții suplimentare la intrarea în țară dacă au trecut mai mult de 210 zile de când au efectuat vaccinul.

Austria

Călătorii complet vaccinați pot intra și în Austria, fără a fi supuși altor restricții. Țara a stabilit, de asemenea, o perioadă de valabilitate maximă de 270 de zile pentru documentele de vaccinare. Prin urmare, cei care aleg țara ca destinație de vacanță trebuie să rămână conștienți de perioada de valabilitate a statutului lor de călător vaccinat.

Islanda

Începând cu luna iunie, Islanda întâmpină și pasagerii vaccinați din alte țări dacă prezintă un certificat de vaccinare valid sau dovedesc că s-au recuperat de pe urma bolii,

Danemarca

Țara scandinavă permite călătorilor internaționali să intre pe teritoriul său dacă dovedesc că au fost vaccinați sau dacă au fost infectați anterior. Restricțiile de intrare care se aplică la sosirea în Danemarca depind, în totalitate, de situația COVID-19 din țara de plecare a călătorului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.