blank

Șoc și groază! Avion în flăcări la Debrecen! Sătmăreni în pericol! Evacuare de urgență pe tobogane! (UPDATE)

0 2.544

UPDATE 23:50: Comunicat oficial Wizz Air!

„Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais, din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie). Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava. Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală.”

Titlul este un rezumat al titlurilor din presa din România. Cam așa au fost multe dintre titlurile apărute la noi în țară, în urma unui incident ce a avut loc la Debrecen. În seara zilei de 4 ianuarie 2020, pasagerii zborului W67867 au fost evacuați în regim de urgență din avion. Au fost activate toboganele pe cele două ieșiri frontale.

Aeronava Airbus A320 Wizz Air trebuia să opereze zborul Debrecen – Paris. Conform informațiilor apărute în presa locală și din România, auxiliarul aeronavei ar fi luat foc. Vorbim aici de APU (Auxiliary Power Unit). Acest dispozitiv se află în coada avionului și asigură energia în avion pentru diferite funcții, mai puțin propulsia.

Pompierii au intervenit imediat și au reușit să stingă focul în câte secunde. Simultan, echipajul de cabină a activat toboganele și a evacuat pasagerii. La bord se aflau 180 de pasageri, conform declarațiilor unor oficiali ai aeroportului din Debrecen. Printre aceștia și mulți sătmăreni și maramureșeni. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

Evacuare de urgenta a unei aeronave Wizz Air, la Debrecen


Video by Vasile Dale

Ok. a fost un moment neplăcut pentru pasageri. Poate unii dintre ei s-au panicat. Dar nu-i văd deloc speriați și în pericol cum au relatat unele publicații online. Ne-a indignat modul în care s-a făcut evacuarea. Pasagerii și-au luat bagajele din avion, inclusiv trolere, pungi, ghiozdane și cam tot ce aveau cu ei. S-au dat pe tobogan, apoi au mers la pas pe lângă avion, au făcut fotografii, filmulețe.

În cazul de față, e bine pentru că totul s-a terminat cu bine. Dar pentru 44 de pasageri aflați la bordul avionului Sukhoi SuperJet 100 Aeroflot, care a fost implicat în accidentul de la Moscova, situația a fost dramatică. Din cauza unor pasageri, care au preferat să prioritizeze bagajele, 44 de persoane au murit.

REPETAM!!! În procesul de evacuare al avionului, abandonați bunurile și ieșiți cât mai repede din avion. Odată ajunși în afara avionului, fugiți cât mai departe de acesta. Respectați instrucțiunile însoțitorilor de bord. Fiecare secundă contează și poate salva vieți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.