blankblank

Se mai deschide sau nu Aeroportul Baneasa Bucuresti?

0 4.529

Prin vara anului 2019, am publicat articolul prin care anunțam că Aeroportul Internațional Băneasa va fi redeschis traficului aerian de pasageri. Dar aeroportul mai avea nevoie de niște lucrări de modernizare, care în teorie durau 6 luni. Iar în primăvara acestui an trebuia să zboare primele avioane cu pasageri.

Și am așteptat cu sufletul la gură reluarea operațiunilor de la aeroportul din Băneasa. Dar ce să vezi? Încă nu se reiau. Și asta pentru că lucrările nu au fost finalizate și nici nu sunt speranțe că vor fi gata mai devreme de octombrie 2020.

Ministrul Lucian Bode împreună cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al Prim-ministrului; Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului și secretarul de stat Ionel Scrioșteanu au vizitat astăzi, 6 mai 2020, Corpurilor A și B plus Rotonda Aeroportului Băneasa.

În ceea ce privește reabilitarea si refuncționalizarea interioarelor Corpurilor A și B, dar și Rotonda de la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, se înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de peste 25%. Obiectiv al cărui contract de proiectare și execuție se ridică la valoarea de 55.524.200 lei + TVA.

În condițiile amânării organizării Campionatului European de Fotbal 2020, s-a renunțat la strategia de a finaliza în primă fază corpurile A și B și au fost demarate toate lucrările prevăzute în contract. Astfel, potrivit graficului de lucrări, termenul de finalizare este stabilit pentru luna octombrie 2020.

Deci mai avem de așteptat până la reluarea zborurilor comerciale de la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.