blank

Aeroportul Baneasa va fi redeschis traficului aerian de pasageri

1 1.962

Azi a avuat loc o conferință / dezbatere despre proiectele de dezvoltare ale României, care s-a intitulat “Marile investiţii ale României, de la promisiune la realitate”.

Cele douã aeroporturi ale capitalei, administrate de Compania Nationalã Aeroporturi Bucuresti, au fãcut subiectul mai multor prezentãri. Dezvoltarea acestora este o prioritate pentru actuala guvernare.

Aeroportul Baneasa va fi redeschis

Despre planurile de evoluție ale Companiei Naționale Aeroporturi București a vorbit Directorul General, Alexandru-George Ivan. Primul proiect prezentat a fost cel pentru Aeroportul International Aurel Vlaicu – Băneasa.

După 8 ani va fi, în sfârșit, repus pe harta aviației comerciale. Termenul de execuție a lucrării de modernizare este de șase luni. În primăvara anului viitor – 2020 – vor putea fi operate primele curse aeriene – de linie sau chartere – pe Băneasa.

În prezent, Aeroportul Aurel Vlaicu – Băneasa primește doar avioane militare, avioane ultra ușoare și de business, plus aeronavele comerciale care ajung în hangarele Romaero și Blue Air.

Vestea este minunată în condițiile în care Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni / București este tot mai aglomerat. Să sperăm că nu sunt doar promisiuni. Ca resurse financiare, vor fi folosite surse bugetare, fonduri europene nerambursabile si rambursabile, precum si din surse private.

Sursa info: Bucharest Airports!

Leave A Reply

Your email address will not be published.