blankblank

Lufthansa Technik lucreaza la convertirea unui A380 de pasageri in avion cargo

0 1.135

Lufthansa Technik, filiala MRO a grupului Lufthansa, a anunțat că a câștigat un contract de asistență tehnică și inginerie pentru a transforma un Airbus A380 de pasageri într-un avion de marfă. Clientul nu a fost menționat.

Nu este o conversie P2F (Passenger-to-Freighter). Acest proces ar dura cel puțin trei-patru ani și ar fi extrem de scump. Convertirea despre care vorbim în titlu se referă la obținerea unui certificat – Supplemental Type Certificates (STC). Astfel, Airbus A380 va putea transporta marfă și în cabină.

Filiala MRO a grupului Lufthansa anunță că a primit cereri de la peste 40 de companii aeriene, fiind realizate mai mult de cincisprezece proiecte pe diferite platforme.

Inclusiv Lufthansa a convertit temporar 4 aeronave Airbus A330-300 pentru transportul cargo. Avioanele de marfă auxiliare au fost recent botezate „Preighter”.

Airbus oferă deja kituri standardizate pentru A330 și A350, care pot fi instalate de divizile tehnice ale companiilor aeriene. Odată ce locurile din clasa economică sunt eliminate, companiile aeriene sunt capabile să instaleze paleți de marfă direct pe șinele scaunelor de pe podeaua cabinei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.