blankblank

Bucurestiul va avea legatura feroviara directa de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni (foto)

0 4.443

Când vine vorba de lucrări mari de infrastructură, noi suntem sceptici. Ne-am obișnuit să auzim multe povești și promosiuni, dar vedem tot mai puține proiecte finalizate. Când am auzit de linia feroviară spre Aeroportul Otopeni, am avut dubii că vor reuși să facă ceva.

Dar lucrările avansează și avem promisiunea că legătura feroviară directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va fi gata în vara acestui an.

Ministrul Lucian Bode împreună cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al Prim-ministrului; Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului și secretarul de stat Ionel Scrioșteanu au vizitat astăzi, 6 mai 2020, șantierul liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul International Henri Coandă Otopeni.

Legătura feroviară directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

legătura feroviară directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

Ministrul Lucian Bode a remarcat evoluțiile înregistrate de la ultima vizită și a cerut antreprenorului să păstreze ritmul accelerat  încât la sfârșitul lunii august 2020 acest obiectiv să fie finalizat.

legătura feroviară directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

Astfel, în cazul acestui obiectiv, se înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de aproximativ 65%, în condițiile în care în ultima perioadă au fost implementate o serie de măsuri necesare pentru protecția sănătății muncitorilor pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Dacă EURO 2020 nu se decala, cu siguranță România nu era pregătită anul acesta cu legătura feroviară spre Aeroportul Otopeni. Dar bine că evenimentul fotbalistic a fost amânat pentru 2021. Așa autoritățile au timp să finalizeze toate lucrările de infrastructură necesare pentru EURO 2020.

FOTO: Vitalie Cojocari

Leave A Reply

Your email address will not be published.