Șase țări permit pasagerilor vaccinați să evite carantina impusă.

0 7.561

Pe măsură ce țările încep să aplice măsura vaccinării cetățenilor, restricțiile de călătorie încep să fie eliminate. Până acum, sunt șase țări care permit pasagerilor vaccinați să evite carantina impusă. Dintre aceste șase, patru se află în Europa.Pasagerii vor trebui să prezinte certificatul de vaccinare.

Pasagerii vor trebui să prezinte dovada vaccinării, care cuprinde producătorul, datele personale, locația și numărul lotului. Toate aceste informații se găsesc pe certificatul dat celor care aleg să se vaccineze. În baza acestui certificat, pasagerii vor putea scăpa de carantină sau testare doar în țările care au adoptat aceste măsuri.

Islanda

Islanda și-a deschis frontiera către toți rezidenții Spațiului Economic European (SEE) și Elveția, doar dacă aceștia au primit ambele doze de vaccin. Cei nevaccinați, vor trebui să respecte condițiile de intrare și tranzit în Islanda.

Romania

România a anunțat încă de luna trecută, prin HOTĂRÂRE nr. 4 din 18.01.2021, că cei veccinați vor putea scăpa de caranină, devenind una dintre primele țări care au luat această decizie. Pentru a scăpa de carantină în România, cei vaccinați pot intra în țară la 10 zile după efectuarea ambelor doze de vaccin, fiind necesar să prezinte un certificat care să ateste acest lucru.

Cipru și Polonia

În timp ce Islanda și România oferă politici mai liberale, Cipru și Polonia au în continuare controale stricte la frontieră. Planul de vaccinare al Ciprului intră în vigoare de la 1 martie. Cu toate acestea, numai rezidenții anumitor țări vor avea voie să călătorească pe teritoriul cipriot.

Polonia a renunțat, de asemenea, la cerințele sale de carantină de 10 zile pentru cei care pot dovedi vaccinarea. Pasagerii pot sări peste carantină obligatorie chiar și cu un test efectuat înainte de plecare. Cu toate acestea, frontiera rămâne închisă pentru majoritatea țărilor, cel puțin pentru moment.

Seychelles

Una dintre cele mai cunoscute națiuni insulare, Seychelles, acceptă turiștii străini doar din țările cu risc scăzut epidemiologic. Pasagerii, care au primit cele două doze de vaccin, pot intra pe teritoriul țării la 14 zile după ultima doză (când vaccinurile ating eficiența maximă), dar și cu un test efectuat înainte de plecare, care să nu fie mai vechi de 72 de ore.

Atât Emirates, cât și Qatar Airways operează zboruri către insulă, oferind o conectivitate extraordinară. Noile reguli ar putea face ca mii de turiști să se întoarcă pe insulă în sezonul estival, stimulând astfel economia insulei.

Thailanda

Una dintre cele mai populare destinații turistice asiatice, Thailanda, elaborează planuri de redeschidere pentru turiști. Deși nu s-a formalizat încă nimic, planul ar permite călătorilor vaccinați să ”ocolească” actuala carantină de două săptămâni.

Dacă Thailanda își va redeschide granițele pentru turiști, s-ar putea aștepta să primească milioane de călători doar anul acesta. Așa că încă uneltește la măsurile restrictive în vremea pandemiei.

Trebuie amintit faptul că vaccinarea este un proces lent și ar putea trece ceva timp până când marea majoritate a populației va fi vaccinată. Menționăm că vaccinarea nu este obligatorie. Cu toate acestea, pentru cei care au obținut certificatul de vaccinare, călătoriile ar putea fi mult mai relaxante!

Pasaportul de vaccinare” în Uniunea Europeana și în lume: pro sau contra?

Leave A Reply

Your email address will not be published.