fbpx Conditii de intrare si tranzit in Islanda: Carantina obligatorie pentru 14 zile sau 2 teste negative pentru COVID-19.

Conditii de intrare si tranzit in Islanda: Carantina obligatorie pentru 14 zile sau 2 teste negative pentru COVID-19.

1 302
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următoarelor 10 state terțe: Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Interdicția de călătorie în Islanda nu se aplică următoarelor categorii: pasageri aflați în tranzit; personal medical ce călătorește în interes profesional; personal navigant (linii aeriene și cargoboturi); persoane care necesită protecție internațională; persoane ce călătoresc într-un interes urgent de familie; personal diplomatic; membri ai organizațiilor internaționale; membri ai forțelor armate care  călătoresc în interes profesional; lucrători din domeniul umanitar; studenți; persoane care desfășoară activități economice importante, care nu pot fi amânate sau desfășurate din străinătate.

Măsura carantinei obligatorii timp de 14 zile pentru toți cei care călătoresc în Islanda

Începând cu data de 19 august 2020, se aplică măsura carantinei obligatorii timp de 14 zile pentru toți cei care călătoresc în Islanda, indiferent de durata și scopul vizitei.

Anterior efectuării călătoriei în Islanda, fiecare persoană trebuie să completeze un formular electronic de pre-înregistrare, disponibil la https://visit.covid.is/. De asemenea,  fiecare persoană este încurajată să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en.

Dubla testare moleculară (de tip PCR)

Persoanele care doresc să evite carantina obligatorie pot opta pentru dubla testare moleculară (de tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Primul test este efectuat fie la unul dintre punctele de trecere a frontierei, fie la unul dintre centrele de sănătate din apropierea acestora. Cel de-al doilea test va fi efectuat 5 – 6 zile mai târziu la un centru de sănătate de pe plan local.

Este percepută o singură taxă pentru ambele teste, care este în valoare de 11.000 ISK (aprox. 68 EUR), dacă este solicitată și achitată la punctul de trecere a frontierei/centrul de sănătate sau de 9.000 ISK (aprox. 55 EUR), dacă este solicitată și achitată online, cu ocazia completării formularului de pre-înregistrare. În perioada dintre cele două testări, vor fi urmate regulile stricte privind carantina (pentru informații privind tipurile și condițiile de carantină, este recomandată consultarea https://www.covid.is/categories/how-does-quarantine-work). Măsurile de mai sus se aplică inclusiv cetățenilor și rezidenților islandezi care se întorc în Islanda din străinătate.

Copiii născuți începând cu anul 2005 sunt exceptați de la obligativitatea pre-înregistrării, testării pentru COVID-19 sau a plasării în carantină timp de 14 zile la sosirea în Islanda.Persoanele care dețin un certificat eliberat de autoritățile islandeze conform căruia au avut și s-au vindecat de infecția cu COVID-19 sunt exceptate de la obligativitatea testării sau a plasării în carantină timp de 14 zile la sosirea în Islanda.

Tranzit prin Islanda

Pasagerii aflați în tranzit, care nu părăsesc terminalele din (aero)porturi, sunt exceptați de obligativitatea carantinei sau testării pentru COVID-19.

1 comentariu
  1. […] Conditii de intrare si tranzit in Islanda: Carantina obligatorie pentru 14 zile sau 2… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.