SAS va opera zboruri cu avioane electrice, din 2028!

0 625

SAS intenționează să înceapă să zboare cu avioane electrice în Suedia, în 2028. Asta spune CEO-ul companiei, Anko van der Werff, în cadrul unei emisiuni televizate.

În cinci ani, va fi posibil să se zboare cu aeronave alimentate electric pe anumite rute mai scurte în Suedia, de exemplu între Stockholm și Visby. Cel puțin asta plănuiește compania aeriană națională SAS.

Ar trebui să funcționeze în 2028. Adică, într-un fel, mâine. Vor exista avioane mai mici, cu 30 de locuri, cu o rază de acțiune de până la 400 de kilometri ”, spune CEO SAS, Anko van der Werff.

SAS colaborează cu compania Heart Aerospace din Göteborg pentru a produce modele de avioane electrice. Inițial, aeronave mai mici vor începe să zboare comercial, dar în timp vor putea fi extinse pentru a transporta mai mulți pasageri.

Industria aviației nu exista în urma cu 100 de ani, iar astăzi vorbim de mii de avioane și miliarde de pasageri transportați pe calea aerului, așa că orice e posibil. Deci, evident că trebuie să începem cu aeronave mai mici și așteptăm cu nerăbdare asta. Vorbim de avioane cu 30 de locuri, dar designul ar permite să fie extins la 50 de locuri”, spune CEO-ul.

Aeronava ES-30 va fi certificată până în 2028. Aceasta va avea o autonomie între 200 și 400 de kilometri. Un sistem hibrid de rezervă va fi instalat pentru a asigura necesarul de energie de rezervă fără a perturba autonomia bateriei și poate fi, de asemenea, utilizat în timpul croazierei pe zboruri mai lungi pentru a completa energia electrică furnizată de baterii. Acest lucru îi oferă ES-30 o autonomie extinsă de 400 de kilometri cu 30 de pasageri și flexibilitate de a zbura până la 800 de kilometri cu 25 de pasageri, plus rezerverele necesare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.