RYANAIR a găsit soluția pentru ”zborurile fantomă” operate de companiile aeriene Lufthansa Group!

0 692

Zilele trecute, companiile aeriene Lufthansa Group au anunțat că au fost nevoite să opereze peste 18 000 de ”zboruri fantomă” pentru a nu pierde sloturile de decolare și aterizare rezervate în marile aeroporturi. Totodată, companiile Luthansa Group au anulat aproximativ 33 000 de zboruri în perioada ianuarie – martie 2022.


În acest context, RYANAIR a găsit soluția pentru ”zborurile fantomă” operate de companiile aeriene Lufthansa Group! Evident este o soluție mai mult ironică. CEO Michael O’Leary îndeamnă companiile Lufthansa Group să vândă biletele la tarife foarte mici pentru a nu mai zbura cu avioanele goale.

”Dacă Lufthansa chiar trebuie să opereze aceste zboruri (numai pentru a preveni eliberarea acestor sloturi către companiile aeriene concurente), atunci ar trebui să li se solicite să vândă aceste locuri publicului la tarife mici.”, a declarat CEO RYANAIR, Michael O’Leary.

”Europenii merită acest lucru, ținând cont că au salvat companiile aeriene de la faliment prin stimulentele financiare în valoare de 12 miliarde de EURO oferite de guvernele țărilor în care activează. Lufthansa, Brussels Airlines, Swiss și Austrian Airlines au primit miliarde de EURO sub formpă de ajutor de stat. Deci, în loc să mai zboare cu avioanele goale, să vândă biletele de avion la cele mai mici tarife pentru a-i recompensa ce cetățenii respectivelor țări”, a mai declarat O’Leary.

Evident că miza acestor ”înțepături” între RYANAIR și Lufthansa Groupeste este dată de sloturile ocupate în mod abuziv. RYANAIR solicită Comisiei Europene să forțeze companiile aeriene subvenționate precum cele din Lufthansa Grouă să elibereze sloturile nefolosite. Ori dacă Lufthansa nu vrea să renunțe la sloturi, atunci să vândă bilete la cele mai mici tarife și nu va mai exista frica de ”zboruri fantomă”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.