Lufthansa va anula aproximativ 33000 de zboruri în ianuarie și februarie 2022 din cauza Omicron

2 1.015

Scăderea bruscă a rezervărilor de la mijlocul lunii ianuarie până în februarie a dus la anularea a 33000 de zboruri programate de companiile aeriene din Lufthansa Group.

Compania aeriană germană Lufthansa va reduce planul de zbor programat în sezonul de iarnă cu ”aproximativ 10%”, din cauza variantei Omicron. Există o incertitudine cu privire la călătoriile de la inceputul anului 2022, din cauza noilor restricții aplicate de tot mai multe țări europene și la nivel global.

Totodată, unele dintre cele mai afectate țări de Omicron din Europa sunt Germania, Elveția, Austria și Belgia, principalele piețe deservite de operatorii aerieni Lufthansa Group.

În prezent, cel mai mare grup de companii aeriene din Europa, care este format din Lufthansa, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Bruxelles Airlines, onorează aproximativ 60% din totalul zborurilor programate înainte de pandemie. Numărul pasagerilor transportați este la jumătate față de perioada pre-pandemie 2019.

CEO Lufthansa Group, Carsten Spohr, a menționat că numărul zborurilor anulate ar fi fost mult mai mare dacă operatorii aerieni din grup nu ar fi obligați să onoreze 18 000 de zboruri inutile doar pentru a-și asigura drepturile de aterizare și de colare la aeroporturile europene. Vorbim aici de vestitele sloturi alocate companiilor aeriene pe marile aeroporturi din Europa. Conform unor legi europene, operatorii aerieni trebuie să asigure un anumit număr de zboruri pe sloturile respective pentru a le păstra și în anul următor.

Lufthansa se confruntă și cu un val intern de noi cazuri de COVID-19, ceea ce a dus la anularea a mai multor zboruri programate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.