Românii vor să călătorească în 2021, dar se tem de izolare și de anularea zborurilor

0 995

Un studiu realizat de Vola.ro, una dintre cele mai mari agenții de turism online din România, ne confirmă cele anticipate încă de la începutul anului. Românii vor să călătorească în 2021, dar se tem cel mai mult de izolare la întoarcere în țară. Unii se mai tem și de anularea zborurilor, ceea ce îi determină să amâne planurile de vacanță.

Studiul a fost efectuat de Mercury Research la începutul lunii Februarie, pe un eșantion de 616 respondenți și confirmă direcția Comisiei Europene de a relaxa presiunea asupra industriei turismului prin eliberarea „certificatului verde” care va permite persoanelor imunizate să călătorească fără restricții.

Conform sondajului, 43% dintre români intenționează să călătorească în 2021. Noi nu am participat la acest studiu, dar putem ajuta la creșterea acestui procent pentru că și noi ne dorim foarte mult să începem călătoriile peste hotare. 29% dintre respondenți încă nu sunt hotărâți, iar 27% au zis ”pass” călătoriilor în acest an.

Infectarea cu COVID-19 se află pe locul 3 în topul temerilor celor ce au participat la acest studiu

Nesinguranța este insuflată de pandemia de COVID-19, dar în special de măsurile restrictive pe care autoritățile le tot schimbă de la o săptămână la alta. Odată cu trecerea timpului, posibil ca această incertitudine și nesiguranță să se mai amelioreze, 53% dintre participanții la studiu declarând că sunt dispuși să reia deplasările în această vară.

Stresul, oboseala, frustrea contribuie la convingerea românilor de a planifica o vacanță în 2021. Dacă nu s-a putut călători prea mult în 2020, măcar în 2021 să se poată. Oamenii au nevoie de relaxare și eliberarea stresului la care au fost expuși în această perioadă.

Principalele îngrijorări cu privire la călătorii în 2021 sunt izolarea la întoarcerea în țară și eventualele anulări de zboruri. Infectarea cu COVID-19 se află pe locul 3 în topul temerilor celor ce au participat la acest studiu.

Asigurarea medicală este serviciul pe care 66% dintre turiști îl consideră cel mai important pentru a se simți în siguranţă și protejați în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanță crescută posibilității de rambursare a cazării și a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei. Acest procent este chiar mai crescut în rândul celor care apelează la ajutorul specialiștilor Vola.ro în planificarea și achiziționarea vacanțelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.