Destinațiile de vacanță preferate de români în 2021 rămân cele din Europa

1 905

Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, a realizat o analiză a intențiilor de călătorie ale românilor pentru anul 2021, a tendințelor din industria turismului și a temerilor turiștilor români. Studiul a fost efectuat de Mercury Research la începutul lunii Februarie, pe un eșantion de 616 respondenți și confirmă direcția Comisiei Europene de a relaxa presiunea asupra industriei turismului prin eliberarea „certificatului verde” care va permite persoanelor imunizate să călătorească fără restricții.Așa am aflat că românii vor să călătorească în 2021, dar se tem de izolare și de anularea zborurilor. Teama de COVID-19 este pe locul 3. Însă în acest articol discutăm puțin despre preferințele românilor.

În ciuda faptului că pandemia a lovit puternic în multe state din Europa, iar restricțiile de călătorie sunt încă în vigoare pentru majoritatea destinațiilor de pe continent, destinaţiile preferate de români în 2021 rămân cele din Europa. Aceste preferințe se regăsesc mai mult în rândul tinerilor. România este pe locul secund în topul destinațiilor de vacanță pentru 2021, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani.

Realist vorbind, România nu e chiar pe poziția secundă. Românii vor alege și în 2021 vestitele stațiuni din Antalya, insulele din Grecia sau stațiunile din Bulgaria. Litoralul românesc va fi în topul preferințelor celor ce nu vor încă să riște peste hotare. La fel ca în anii trecuți, România va fi ideală pentru turism de weekend.

În ceea ce priveşte opțiunile pentru cazare, majoritatea preferă hotelurile și pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul și avionul, urmate de tren și mașina personală. Se remarcă, așadar, schimbări importante comparativ cu vara trecută, când românii preferau să înnopteze în apartamente sau pensiuni cu număr redus de camere, ori să închirieze vile pentru grupuri restrânse, la care să se deplaseze cu mașina proprie.

În 2021, 78% dintre români declară că este important pentru ei să apeleze la o agenție de turism chiar dacă se declară călători independenți

Date fiind schimbările de ultimă oră privind condițiile de călătorie în aproape toată lumea și situațiile incerte și neclare la care sunt expuși uneori atunci turiștii, ori procesele greoaie de rambursare a banilor în eventualitatea neefectuării călătoriilor din motive independente de voința lor, 53% dintre români au declarat că, în comparație cu alți ani, este la fel de important și în 2021 să primească asistență și informații de la un consultant de turism, iar 25% consideră că este chiar mai important decât anterior să apeleze la o agenție de turism.

În concluzie, pandemia de COVID-19 i-a făcut pe români să se întoarcă la agențiile de turism, temători fiind de zboruri anulate sau de imposibilitatea de a mai călători.

Leave A Reply

Your email address will not be published.