Românii complet vaccinați vor putea călători în Thailanda fără a mai sta în carantină, de la 1 noiembrie 2021

0 658

Thailanda pune capăt carantinei pentru vizitatorii vaccinați din peste 60 de țări, cel mai mare pariu de redeschidere din Asia și unul care ar putea marca un punct de cotitură pentru revigorarea turismului de masă în timpul pandemiei.Începând de luni, 1 noiembrie, călătorii complet vaccinați care zboară din Australia, SUA, China, Singapore, Japonia, India și cea mai mare parte a Europei, inclusiv România, vor putea să viziteze liber plajele, templele și insulele tropicale din Thailanda. Aceștia vor fi testați la intrare în Thailanda, informează tatnews.org.

Lista tarilor aprobate de Thailanda

Pentru a călători în thailanda, turiștii vaccinați vor avea nevoie de:

  • Un certificat de vaccinare și teste RT-PCR înainte de plecare și la sosire în Thailanda.
  • Asigurare de sănătate Covid pentru 50.000 de dolari.
  • O rezervare confirmată și plătită la un hotel SHA+ pentru o noapte, în vederea așteptării rezultatului testului.
  • Thailand Pass – Vă recomandăm să vă înregistrați pentru noul document electronic de intrare al Thailandei (codul QR Thailand Pass) cu cel puțin 7 zile înainte de data călătoriei. Cei ce au primit deja COE (Certificate of Entry) și vor călători după 1 noiembrie în Thailanda, acesta rămâne valabil. Călătorii pot actualiza COE aprobat cu termenii și condițiile de ședere revizuite, în conformitate cu noile reglementări de intrare, descarcând noul COE de pe site-ul web de înregistrare.

Este cea mai importantă mișcare pe care o face Thailanda pentru a primi înapoi o parte din cei aproape 40 de milioane de vizitatori pe care i-a găzduit cu un an înainte de pandemie. Această mutare strategică este catalogată drept o „luptă pentru a câștiga turiști străini”, deoarece țările din Australia până în Marea Britanie relaxează restricțiile Covid.

Dacă experimentul thailandez va avea succes, cu siguranță vor vedea și alte granițe deschise, în special a tărilor ce se tem de reapariția virusului după deschidere.

Nu ne așteptăm ca hotelurile să fie pline peste noapte, dar este un prim pas grozav”, a spus John Blanco, directorul general la hotelului de lux Capella Bangkok. „Toate țările adoptă aceeași strategie, adică trebuie să învățăm să trăim cu Covid. Este o temă generală în întreaga lume.

Cu toate că Thailanda se pregătește să redeschidă granițele, de la 1 noiembrie, companiile aeriene nu se grăbesc să programeze zboruri din / spre destinațiile de vacanță thailandeze.

Leave A Reply

Your email address will not be published.