COVID-19 Daily – 30 octombrie: A început testarea unei pilule vaccin COVID-19; Aproximativ 5 milioane de persoane au murit de / cu COVID-19 la nivel mondial!

0 301
  • Africa de Sud a aprobat studiul clinic pentru o pilula vaccin COVID-19. Anunțul a fost făcut de compania farmaceutică israeliană Oramed. Acesta va fi primul test de vaccin oral desfășurat în Africa de Sud, cu toate că au fost testate și alte vaccinuri, dar cu administrare tradițională.

O versiune orală a vaccinului poate fi mai atractivă pentru unii oameni care se tem de ace, fiind mai ușor de administrat.

  • Tedros Adhanom Ghebreyesus este pe cale să fie reales în funcția de șef al Organizației Mondiale a Sănătății după ce a condus organizația prin cea mai gravă criză globală de sănătate. El este singurul candidat și va putea conduce OMS-ul încă cinci ani.
  • Oficialii de la Beijing au anulat aproximativ jumătate din toate zborurile care trec prin cele două aeroporturi principale ale orașului după ce câteva persoane au fost testate pozitiv. Totodată au fost raportate apariții de cazuri în regiunile turistice. Locuitorilor orașului li s-a spus, de asemenea, să păstreze scurte ceremoniile funerare și să amâne nunțile.
  • Se estimează că 44.265 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Rusia, în septembrie, informează Rosstat. Cifra este aproape dublă față de cifra publicată de grupul operativ rusesc pentru coronavirus. Acest lucru se datorează faptului că Rosstat își raportează cifrele în fiecare lună și ține cont de datele de la medicii examinatori, în timp ce grupul de lucru le anunță în fiecare zi și include doar cazurile în care coronavirusul este stabilit ca principală cauză de deces după o autopsie. 
  • Aproape 5 milioane de oameni au murit din cauza pandemiei de COVID-19 din decembrie 2019, potrivit AFP. SUA are cel mai mare bilant, cu 457.191 de decese în această perioadă. Este urmată de Brazilia, India, Mexic și Rusia.
Leave A Reply

Your email address will not be published.