Romania se pregătește de lockdown parțial: circulația pe timpul nopții va fi restricționată.

0 5.473

Pe 5 noiembrie, în România au fost raportate peste 9700 de cazuri noi de COVID-19. Creșterea de la o zi la alta este alarmantă. Totodată, 121 de persoane și-au pierdut viața, în doar 24 de ore, în lupta cu noul coronavirus.În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.061. Dintre acestea, 1.014 sunt internate la ATI.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că sunt necesare măsuri mai ferme, luate la nivel național, pentru că cele deja în vigoare nu mai sunt suficiente pentru a controla epidemia.

Astfel, urmează ca toate școlile să treacă la predare online, angajații din sistemul public și privat să lucreze în telemuncă unde este posibil, magazinele vor fi închise la ora 21:00, iar circulația pe timpul nopții va fi restricționată.

Petrecerile publice și private vor fi interzise, târgurile și piețele închise, iar purtarea măștii va fi obligatorie peste tot, în interior, inclusiv la locul de muncă, și în exterior.

Firmele și toate autoritățile își vor decala programul pentru a evita aglomerația în mijloacele de transport.

Domnul Klaus Iohannis a menționat că trebuie să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave. Nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.

Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică, dragii mei, și vom trece împreună prin această criză! a declarat Klaus Iohannis.


Vă reamintim că tot mai multe țări din Europa au impus măsuri restrictive severe în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.