Noi restricții la intrare în Norvegia, anunțate în data de 5 noiembrie 2020

0 1.157

Pe 5 noiembrie 2020, autoritățile din Norvegia au adoptat noi restricții la intrare pe teritoriul Norvegiei. Noile măsuri intră în vigoare începând cu 9 noiembrie 2020.

Persoanele, care au călătorit în ultimele 10 zile în țări aflate în zona roșie, nu mai pot apela la schema cu testarea la fiecare 3 zile pentru a putea merge la serviciu și a sta în carantină numai în afara orelor de program.

Regula carantinării obligatorii la intrarea în Norvegia

Regula carantinării obligatorii la intrarea în Norvegia se aplică astfel tuturor lucrătorilor care vin din aceste zone. Pentru persoanele/angajații care provin din zone galbene, cu număr mai redus de infecții, s-au operat de asemenea, o serie de modificări, respectiv: aceste persoane au carantină pentru perioada din afara programului de lucru, trebuie testate la fiecare 3 zile și trebuie să locuiască în spații separate pentru primele 10 zile de la intrarea în Norvegia.

Angajatorul trebuie să faciliteze păstrarea distanței față de celelalte persoane atunci când angajatul se află în carantină pe perioada timpului liber. Persoanele care călătoresc în Norvegia, provenind din state aflate în zona roșie, trebuie să prezinte la intrare rezultatul negativ al unui test COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Fără test negativ COVID-19, se poate refuza intrarea în Norvegia

Persoanelor care nu pot prezenta un astfel de test le poate fi refuzată intrarea pe teritoriul norvegian. Această măsură se aplică începând cu data de luni, 9 noiembrie 2020.

Această cerință nu se aplică cetățenilor norvegieni, celor cu domiciliul stabil în Norvegia sau persoanelor aflate în tranzit. Persoanele care vin în Norvegia trebuie să facă dovada rezidenței permanente în această țară sau angajatorul trebuie să dovedească faptul că le asigură un loc potrivit pentru ședere după ajungerea în această țară.

Persoanele, inclusiv turiștii sau vizitatorii, care nu au propria rezidență sau angajator în Norvegia, trebuie să stea în carantină la hotel și să se testeze individual, pe cont propriu, pe această durată.

Această regulă se aplică și membrilor de familie care vin să își viziteze rudele în Norvegia. Autoritățile de sănătate publică au fost abilitate să examineze care sunt mecanismele cele mai potrivite pentru implementarea acestor măsuri.

Autoritățile norvegiene au extins restricțiile aplicabile la intrarea pe teritoriul național la aproape toate țările europene. România se află, la acest moment, pe lista statelor europene (alături de Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Insulele Feroe, Italia, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Vatican, precum și a unor regiuni din Finlanda) pentru care se menține obligativitatea intrării în carantină / izolare la domiciliu la sosirea în Norvegia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.