Europa intră în carantină, în perioada sărbătorilor de iarnă. Vezi măsurile adoptate în UK, Franța, Germania, Austria, Spania, Italia

1 122.706

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Valul 2 de COVID-19 e mai greu și apasă tot mai mult pe sistemele medicale ale țărilor din Europa și de pe alte continente. Începând cu luna octombrie, zeci de mii de noi cazuri sunt raportate zilnic în Europa.

Țările, precum UK, Franța, Germania, Austria, Spania sau Italia au adoptat noi măsuri drastice în speranța că vor limita răspândirea noului coronavirus.

Față de perioada martie – mai 2020, noile măsuri par a fi mai lejere, dar tot există restricții de deplasare și se descurajează călătoritul în scop turistic și neesențial.

Europa intră în carantină, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Din păcate, unele țări au început să suspende zborurile din / spre mai multe țări europene și în întreaga lume, în special din cauza depistării unei noi tulpi de COVID-19, care este mult mai contagioasă. Dar hai să vedem cum au hotărât țările europene să se protejeze de COVID-19, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Anglia - StayHome revine

UPDATE 22.12.2020: Este obligatorie, prin lege, utilizarea măștii în mijloacele de transport în comun, magazine, mall-uri, spații publice închise.

Purtarea măștii este recomandată personalului care lucrează în transportul public și șoferilor de taxi, însă este obligatorie pentru clienții taxiurilor și vehiculelor particulare închiriate.

Este obligatorie purtarea măștii în spațiile de ospitalitate, cu excepția clienților care sunt așezați la masă pentru a servi masa. Personalul din sectorul ospitalității și al comerțului cu amănuntul este obligat să poarte mască. Persoanele exceptate până acum de la purtarea unei măști (de exemplu în cazul unei probleme de sănătate) vor continua să fie scutite de la aceste noi obligații.

Crăciun: În perioada 23-27 decembrei, pentru Irlanda de Nord, și doar în ziua de 25 decembrie pentru anumite regiuni din Anglia, Țara Galilor și Scoția, va fi permisă formarea temporară a unui „Christmas bubble” – un grup de sprijin format din membrii a două gospodării, care se vor putea întâlni numai în locuințele personale și vor putea călători, cu scopul întâlnirii, între regiuni aflate la niveluri diferite de alertă, mai puțin nivelul 4. În Anglia funcționează sistemul cu 4 niveluri de alertă (al patrulea fiind introdus pe data de 20 decembrie).

Nivelul 4 – aplicabil în Londra

Nivelul 4 – Aplicabil în Londra (în întregime), Sud-Est (Kent and Medway, Buckinghamshire, Berkshire, Hastings and Rother, Havant, Gosport, Surrey (mai puțin Waverley), Portsmouth, Estul Angliei (Hertfordshire, Essex (mai puțin Colchester, Tendring și Uttlesford), Bedford, Central Bedfordshire, Luton, Milton Keynes, Peterborough).

Este interzisă formarea unui “Christmas bubble”. Este interzisă întâlnirea în spații închise a persoanelor care nu locuiesc împreună sau formează un grup de sprijin. În spații deschise se pot întâlni maxim 2 persoane din locuințe diferite. Este interzisă deplasarea într-o zonă aflată la alt nivel de alertă.

Pe lângă măsurile generale aplicate în Marea Britanie, țările precum Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au adoptat și unele măsuri speciale, teritoriale și zonale.

Marea Britanie este izolată de Europa Continentală

Apariția noii tulpini a virusului SARV-CoV-2 a dus la blocarea tuturor căilor de ieșire din Regatul Unit către Europa continentală, atât pentru deplasarea pe apă, cât și pentru deplasarea prin Eurotunnel.

Mai multe țări, inclusiv România, au suspendat și cursele aeriene spre și dinspre Marea Britanie. Începând cu 20 decembrie a fost reinstituită carantina pentru mai multe zone din Anglia, printre care și Londra. Restricțiile limitează călătoriile neesențiale, inclusiv în străinătate

Țara Galilor

UPDATE 22.12.2020 – Țara Galilor a adoptat un sistem cu 4 niveluri de alertă, însă din 20 decembrie întreg teritoriul este la Nivelul 4, regulile fiind următoarele:

 • Numai adulții care locuiesc singur și familiile monoparentale pot forma un grup de sprijin cu persoane din altă locuință.
 • Este interzisă întâlnirea în locuințe private a persoanelor, în grădini private sau în aer liber a persoanelor care nu locuiesc împreună sau nu formează un grup de sprijin.
 • Sunt deschise școlile și celelalte instituții de învățământ.
 • Lăcașurile de cult rămân deschise.
 • Se închid facilitățile sportive, saloanele de înfrumusețare, sălile de spectacol.
 • Se închid restaurantele, cafenelele, barurile și puburile.
 • Localurile de divertisment și atracțiile turistice interioare sunt închise.
 • Detalii suplimentare pot fi accesate la: https://gov.wales/coronavirus.

Irlanda de Nord

 • UPDATE 22.12.2020 Este interzisă întâlnirea în locuințe private a persoanelor care nu locuiesc împreună (gospodării diferite), cu unele excepții, inclusiv: grup de sprijin, îngrijire copii, urgențe. Grupul de sprijin poate fi format din maxim 10 persoane din maximum 2 locuințe.
 • Într-o grădină privată se pot întâlni maxim 6 persoane din maxim 2 gospodării.
 • Este interzisă înnoptarea într-o altă locuință privată, cu excepția grupului de sprijin și a urgențelor.
 • Un număr de maxim de 15 persoane se pot întâlni în aer liber, cu respectarea distanțării fizice de 2 metri, precum și a măsurilor de igienă specifice.

Sunt deschise magazinele, restaurantele, hotelurile, serviciile de contact apropiat, bibliotecile, atracțiile turistice, sălile de sport.

Franța - Carantină totală

 • UPDATE 22.12.2020 Începând cu data de 15 decembrie a.c., este interzisă circulația pe timpul nopții, în intervalul 20:00-6:00. Respectarea acestei măsuri va fi controlată cu strictețe, iar orice încălcare a dispoziției se pedepsește cu o amendă de 135 de euro.

Vor fi permise derogări (cu prezentarea documentului justificativ aferent) pentru următoarele situații: motive profesionale, urgență familială, misiune de interes general, motive medicale, pentru persoanele cu dizabilități (și însoțitor), plimbarea animalelor de companie.

O excepție de la circulația pe timpul nopții este valabilă pentru seara de 24 decembrie 2020, dar NU și pentru seara zilei de 31 decembrie 2020

 • Se elimină restricția de deplasare pe o rază de maximum 20km. Nu va mai fi nevoie de documentul justificativ de deplasare (cu excepția intervalului orar 20:00-6:00). Vor fi permise deplasările pe tot teritoriul francez, precum și în străinătate.
 • Rămân închise cafenelele, restaurantele și barurile, până la noi dispoziții.
 • Rămân închise cinematografele, teatrele, muzeele, sălile de concerte, parcurile de distracție, grădinile zoologice, stadioanele, sălile de sport (cel puțin până pe 7 ianuarie 2021).
 • Lăcașurile de cult sunt deschise și pot fi oficiate ceremonii religioase, cu respectarea unui protocol strict.

Belgia - Carantină generală

UPDATE 22.12.2020 – Începând de duminică, 1 noiembrie, și până pe 15 ianuarie 2021, Belgia intra în carantină totală. Autoritățile au luat această decizie după o lungă sedință de peste 6 ore, care a avut loc vineri, 30 octombrie. Analizând cifrele din ultimele zile, oficialii belgieni au decis să aplice carantina generală ca un ultim răspuns la valul 2 al pandemiei de COVID-19.

Printre măsurile anunțate, regăsim:

🚫Limitarea vizitelor la domiciliu. Fiecare familie va putea primi maxim o persoana din afara gospodăriei, cu excepția celor singuri care pot primi până la 2 persoane din afara casei.
🚫În aer liber, întrunirile pot avea loc în continuare cu maximum 4 persoane, respectând în același timp distanța socială și purtând măști pe față.
🚫Magazinele neesențiale vor fi închise, dar preluările sau livrările la domiciliu ale produselor comandate în avans rămân posibile.
🚫Vor fi închise toate profesiile non-medicale, care necesită un contact strâns cu clientul. Aici intră frizeriile, centrele de masaj, SPA-urile etc.
🚫Fără piețe de Crăciun.
🚫Masca este obligatorie peste tot.
🚫Competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori.

Rămân deschise și sunt permise:

Telemuncă generalizată, oriunde este posibil.
Hotelurile vor putea rămâne deschise, dar fără a servi mâncarea în zonele special amenajate.
Rămân deschise magazinele alimentare și supermarket-urile, dar nu vor putea vinde decât produsele esențiale. Cumpărăturile se fac individual sau cu încă o persoană, în magazine timpul fiind limitat la maxim 30 de minute.
Locurile de cult rămân deschise, grupurile sunt limitate la 4 persoane cu respectarea distanțării sociale/purtarea măștii, dar nu este permis niciun serviciu religios.
Frontierele rămân deschise, conform acordurilor UE, dar călătoriile nu sunt deloc recomandate.

Germania - Lockdown parțial

 • UPDATE 22.12.2020 Unele autorități publice au reluat parţial activităţile cu publicul, cu asigurarea măsurilor de distanţare, în timp ce altele admit, de la caz la caz, numai vizitele solicitanților unor servicii care nu suferă amânare.
 • Guvernul federal și cele de land au adoptat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât de la data de 16 decembrie 2020 și până pe 10 ianuarie 2021 se aplică un regim de carantină generală strictă („hard lockdown“):
 • reducerea la minimul absolut a contactelor sociale cu persoane din afara gospodăriei;
 • în spații publice este permisă întâlnirea a maximum 10 persoane din cel mult 2 gospodării;
 • întâlnirile private cu prieteni, rude și cunoștințe trebuie să se limiteze la propria gospodărie și cel mult o altă gospodărie, dar în orice caz la maximum 5 persoane; copiii cu vârsta de până la 14 ani nu sunt incluși în numărul maxim admis;
 • de Crăciun: în funcție de incidența infectărilor cu SARS-CoV-2, landurile pot stabili excepții pentru perioada 24 decembrie – 26 decembrie 2020, altfel încât la întâlnirile private dintr-o gospodărie să poată participa până la 4 membri în plus ai familiei apropiate din alte gospodării – chiar dacă se depășesc limitele menționate anterior de 2 gospodării / 5 persoane;  
 • în seara/noaptea zilei de 31 decembrie/1 ianuarie(Anul Nou) sunt interzise adunările publice pe întreg teritoriul german; se interzice folosirea artificiilor în locuri publice, precum și vânzarea de produse pirotehnice înainte de noaptea Anului Nou;
 • nu mai este permis comerțul cu amănuntul, cu excepția produselor alimentare și a bunurilor necesare traiului de zi cu zi; magazinele care comercializează astfel de produse pot rămâne deschise, cu condiția respectării măsurilor de igienă, a controlării accesului și evitării formării cozilor;
 • serviciile din domeniul îngrijirii personale, cum ar fi studiourile de coafură, cosmetică, masaj, tatuaje și altele similare vor fi închise. Tratamentele necesare din punct de vedere medical, de exemplu fizioterapie, terapie ocupațională, logoterapie, podologie ș.a. sunt încă permise;
 • școlile și grădinițele trebuie să restrângă semnificativ contactele: obligativitatea frecventării acestora este suspendată, se asigură exclusiv îngrijirea de urgență, se trece în regim de învățare la distanță și se oferă posibilități suplimentare părinților de a lua concediu plătit pentru îngrijirea copiilor;
 • angajatorii trebuie să reducă contactele profesionale la minimul posibil, fie prin acordarea de concedii, fie prin trecerea la soluții extinse de home office
 • restaurantele, pub-urile și barurile rămân în continuare închise, fiind permisă numai livrarea sau ridicarea de comenzi pentru consum la domiciliu; este interzisă consumarea alimentelor la fața locului. De asemenea, se interzice consumul de băuturi alcoolice în locuri publice;
 • slujbele religioase din biserici, sinagogi și moschei, precum și întâlnirile altor comunități religioase sunt posibile numai în anumite condiții care sunt stabilite de Ministerul federal de interne împreună cu comunitățile religioase în cauză;
 • cetățenilor li se cere să renunțe la călătorii și vizite private care nu sunt absolut necesare. Solicitarea se aplică atât pentru călătoriile externe, cât și pentru cele interne, chiar și pentru deplasările de o zi în interiorul Germaniei. Cazarea mai este posibilă exclusiv în situații întemeiate și, în mod evident, non-turistice;
 • instituțiile și facilitățile destinate activităților recreative și de divertisment rămân închise: teatre, opere, săli de concert și instituții similare; târguri comerciale, cinematografe, parcuri de distracții și furnizori de activități de petrecere a timpului liber (interior și exterior), cazinouri, magazine de pariuri și facilități similare; sporturi de agrement în toate facilitățile publice și private, inclusiv studiouri de fitness, piscine, saune și băi termale ș.a.
 • guvernul federal și landurile vor intensifica controalele pentru a asigura respectarea măsurilor adoptate, inclusiv prin controale inopinate, mai ales în zonele de frontieră.
 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun şi în magazine, precum și respectarea regulilor de igienă și păstrarea distanței sociale (1,5 m) în spațiul public; masca trebuie purtată inclusiv în zonele publice în care nu este posibilă păstrarea distanței minime recomandate. Nerespectarea acestei obligativității este sancționată cu amendă de minimum 50 EUR.

Spania - Noua stare de urgență

UPDATE 22.12.2020 – La finalul lunii octombrie, Spania a decretat noua stare de urgență și au fost aprobate o serie de măsuri restrictive cu rol de a stopa răspândirea noului coronavirus. Pe lângă normele adoptate la nivel național, fiecare regiune din Spania a adoptat propriile restricții.

Pe perioada Crăciunului și a Anului Nou, în aceeași locuință se pot reuni până la 10 persoane. Interdicţiile de circulaţie vor fi decalate de la ora 23:00 la 1:30 pe 24 decembrie şi 31 decembrie. Deplasările între regiuni vot fi interzise între 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor în familie.

Printre măsurile anunțate, regăsim:

🚫Limitarea circulației în intervalul orar 23.00-6.00 cu posibilitatea anticipării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care va fi luată de fiecare comunitate autonomă;
🚫Masca de protecție este obligatorie, cu excepția momentelor în care sunt consumate alimente sau băuturi;
🚫Sunt închise barurile, cafenelele și restaurantele, cu excepția celor ce pot livra la domiciliu;
🚫Comunitățile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunii/limitarea intrărilor și a ieșirilor în regiune.

Rămân deschise și sunt permise:

✅Magazinele, dar cu respectarea măsurilor de distanțare fizică;
✅Hotelurile, dar cu ocuparea a 50% din locuri;
✅Bisericele rămân deschise;
✅Frontierele rămân deschise.

Italia - lockdown parțial

 • UPDATE 22.12.2020 – este obligatorie, pe întreg teritoriul italian, purtarea măștii în aer liber și păstrarea unei distanțe de 1 metru. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție următoarele categorii: persoanele care desfășoară activități sportive, copiii cu vârsta de până la 6 ani, persoanele cu patologii și dizabilități incompatibile cu folosirea măștii, precum și cei care prin interacțiunea cu persoanele menționate anterior se regăsesc în aceeași situație de incompatibilitate.
 • în intervalul orar 22.00-05.00, precum și de la ora 22.00, 31 decembrie 2020 la ora 7.00, 01 ianuarie 2021 sunt permise doar deplasările din motive dovedite de muncă, situații de necesitate sau din motive de sănătate;
 • în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 este interzisă orice deplasare între teritoriile diferitelor regiuni sau provincii autonome. În zilele de 25 și 26 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, orice mișcare între municipalități este, de asemenea, interzisă, cu excepția călătoriilor motivate de nevoi de muncă dovedite, situații de necesitate sau din motive de sănătate. Este permisă întoarcerea la reședință/domiciliu, exceptând deplasările la locuințe secundare situate într-o altă regiune sau provincie autonomă și, în zilele de 25 și 26 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, situate și într-un alt municipiu, aplicându-se interdicțiile menționate anterior.
 • în intervalul orar 18:00-05:00 sunt interzise activitățile serviciilor de alimentație publică (inclusiv baruri, restaurante, cofetării, patiserii). Este permisă activitatea de alimentație cu livrare la domiciliu, catering în conformitate cu reglementările de igienă și sănătate atât pentru ambalare, cât și pentru activitățile de transport, precum și serviciile de alimentație cu consum la pachet până la ora 24:00, cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere localului;
 • accesul la lăcașuri de cult este permis, cu aplicarea unor măsuri organizatorice care să permită evitarea adunărilor de persoane, luând în considerare dimensiunea și caracteristicile locurilor și astfel încât să garanteze vizitatorilor posibilitatea de a respecta distanța de cel puțin un metru;
 • sunt suspendate evenimentele sportive și competițiile de sporturi individuale și de echipă, desfășurate în orice loc, atât public, cât și privat, cu excepția evenimentelor și competițiilor sportive recunoscute ca fiind de interes național;
 • sunt suspendate activitățile sălilor de sport, piscine, centre de înot, centre de wellness, spa-uri, cu excepția celor care oferă asistență medicală obligatorie;
 • sunt suspendate activitățile sălilor de jocuri, de pariuri, și cazinourilor;
 • sunt suspendate spectacolele deschise publicului în săli de teatru, săli de concert, cinematografe și în alte spații, chiar și în aer liber;
 • punctele de alimentație publică situate în zonele de servicii și alimentare cu combustibil, amplasate de-a lungul autostrăzilor, în spitale și aeroporturi rămân deschise, cu obligația de a asigura în orice caz respectarea distanței fizice de cel puțin un metru;
 • străzile sau piețele din centrele urbane, unde pot apărea aglomerări, pot fi închise publicului;
 • se recomandă tuturor persoanelor fizice să nu călătorească cu mijloace de transport publice sau private, cu excepția necesităților de muncă, studii, sănătate sau pentru a desfășura activități sau servicii care nu au fost suspendate;
 • este obligatorie afișarea numărului maxim de persoane admis în locurile deschise publicului, precum și în toate unitățile comerciale;
 • activitățile parcurilor tematice și de distracții sunt suspendate;
 • Serviciile navelor de croazieră sub pavilion italian care au ca locuri de plecare, escală sau destinație finală porturi italiene sunt suspendate de la 21 decembrie 2020 până la 6 ianuarie 2021. De asemenea, începând cu data de 21 decembrie 2020 și până la 6 ianuarie 2021 este interzisă intrarea în porturile italiene a reprezentanților companiilor de administrare, armatorilor și căpitanilor navelor de pasageri sub pavilion străin care oferă servicii de croazieră, inclusiv în scopul șederilor inactive.

Măsuri aplicabile regiunilor și/sau teritoriilor catalogate ca făcând parte din „scenariul 3” și caracterizate de un nivel de risc ridicat (zone portocalii) – Basilicata, Liguria, Puglia, Sicilia, Umbria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia și Marche:

 • Se interzice intrarea și ieșirea în/din aceste zone cu excepția cazurilor motivate de muncă, situații strict necesare sau motive de sănătate. Sunt permise: deplasările pentru asigurarea învățământului didactic în prezență, întoarcerea la propriul domiciliu/locuință/rezidență, tranzitul spre teritorii asupra cărora nu au fost implementate măsuri restrictive;
 • Se interzice orice deplasare cu mijloacele de transport publice sau private în localități diferite de cele de rezidență/domiciliu/locuință, cu excepția celor efectuate în interes de muncă, studiu, sănătate, pentru situații de necesitate sau pentru desfășurarea de activități sau pentru a beneficia de servicii nesuspendate și indisponibile în localitatea respectivă;
 • Se suspendă activitatea restaurantelor (printre care bar, pub, restaurante, magazine de înghețată, cofetării) cu excepția cantinelor și catering-ului contractual (pentru spitale, scoli, etc.), a căror activitate poate continua cu respectarea normelor și protocoalelor de prevenție. Rămân permise activitățile restaurantelor cu livrare la domiciliu, precum și, până la ora 22.00, serviciile de alimentație de tip ”take-away” cu interzicerea consumului în local sau în apropierea acestuia.

Măsuri aplicabile regiunilor și/sau teritoriilor catalogate ca făcând parte din „scenariul 4” și caracterizate de un nivel de risc foarte ridicat (zone roșii) – Abruzzo, Calabria, Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta, Toscana, Campania, Provincia Autonomă Bolzano:

 • Se interzice intrarea și ieșirea în/din aceste zone precum și circulația în interiorul acestora cu excepția cazurilor motivate de muncă, situații strict necesare sau motive de sănătate. Sunt permise: deplasările pentru asigurarea învățământului didactic în prezență, întoarcerea la propriul domiciliu/locuință/rezidență, tranzitul spre teritorii asupra cărora nu au fost implementate măsuri restrictive;
 • Sunt suspendate activitățile comerciale cu amănuntul, cu excepția vânzării produselor alimentare și de primă necesitate. Este suspendată, indiferent de specific, activitatea piețelor, cu excepția activităților de vânzare a produselor alimentare;
 • Se suspendă activitatea restaurantelor (printre care bar, pub, restaurante, magazine de înghețată, cofetării) cu excepția cantinelor și catering-ului contractual (pentru spitale, scoli, etc.), a căror activitate poate continua cu respectarea normelor și protocoalelor de prevenție. Rămân permise activitățile restaurantelor cu livrare la domiciliu, precum și, până la ora 22.00, serviciile de alimentație de tip ”take-away” cu interzicerea consumului în local sau în apropierea acestuia;
 • Se suspendă activitatea sălilor de fitness, bazinelor de înot, piscinelor, spa-urilor și termelor, desfășurate inclusiv în centre sportive în aer liber, precum și evenimentele și competițiile sportive;
 • Este permisă desfășurarea activităților motorii individuale în apropierea propriei locuințe cu respectarea distanței interpersonale de minim 1 metru și cu purtarea măștilor de protecție;
 • Se suspendă frecventarea cursurilor universitare și din învățământul superior. Cursurile de formare și practică pentru medici și alte activități de natură medicală pot fi efectuate în prezență;
 • Angajatorii din sectorul public limitează prezența personalului la locul de muncă pentru asigurarea exclusivă a activității considerate indispensabile și care necesită prezență.

Autoritățile regionale pot adopta unele măsuri suplimentare mai restrictive, în funcție de evoluția datelor epidemiologice. Vă recomandăm să vă informați cu atenție privind măsurile valabile în regiunea în care urmează să călătoriți.

Austria - carantină parțială

UPDATE 22.12.2020Măsuri aplicabile până la data de 10 ianuarie 2021, inclusiv:

În cazul deplasării în spațiul public, trebuie respectate următoarele măsuri:

 • În spațiile publice exterioare si în spațiile închise trebuie menținută o distanță de cel puțin un metru față de persoanele care nu locuiesc în aceeași gospodărie.
 • Purtarea măștii de protectie este obligatorie în locuri intens frecventate (ex. străzi/centre comerciale etc.). Obligativitatea purtării măstii de protectie va fi impusă și la locul de muncă, în toate locurile în care condițiile de spațiu nu permit respectarea distantării fizice (birouri).
 • Interzicerea părăsirii domiciliului între orele 20:00 și 06:00 se extinde până în ianuarie 2021. Excepții: pentru a merge la muncă (în cazul în care nu este posibilă „telemunca”), pentru nevoi personale stringente, în caz de pericol iminent, pentru a acorda asistență altor persoane sau pentru refacere fizică sau psihică, rezolvarea unor chestiuni administrative și juridice care nu suferă amânare, participare la scrutin electoral și perioada sărbătorilor de iarnă, după cum urmează:
 • Zilele de 24, 25 și 31 decembrie 2020, în care restricția de ieșire va fi ridicată;
 • Un număr de maxim zece persoane se pot întâlni cu ocazia sărbătorilor legale de Crăciun, din 24/25 decembrie, fără a se impune restricții privind numărul gospodăriilor din care fac parte aceste persoane;
 • Pe 31 decembrie/Revelion nu se aplică interdicții de ieșire nocturnă, se vor permite însă întâlniri private între maxim 6 adulți si 6 copii din maxim 2 gospodării.
 • Restrângerea contactelor la o singură persoană din afara gospodăriei, atât în spațiile private, cât și în cele publice. În afara locuințelor, poliția poate controla alte spații private: anexe, garaje, curți etc.
 • Industria de catering, restaurantele, hotelurile rămân în continuare închise până la data de 7 ianuarie 2021. Sunt posibile serviciile de livrare, inclusiv pe timpul nopții.
 • Toate sporturile de contact rămân în continuare interzise, ​​facilitățile sportive de interior sunt închise pentru sportivii amatori. Schiatul va fi permis începând cu data de 24 decembrie 2020 (ca activitate recreativă/sportivă sau în contextul unei activități „de o zi”), dar nu sub formă de vacanță de schi. Nu vor putea fi organizate petreceri pe pârtii, atât pentru cetățenii austrieci, cât și pentru cetățenii străini care se vor afla în Austria la sfârșitul acestui an. Telecabinele vor funcționa cu respectarea unor măsuri stricte de igienă și distanțare.
 • Rămân închise locurile de petrecere a timpului liber, cu excepția parcurilor și bisericilor.
 • Se redeschid unitățile comerciale.

Portugalia

UPDATE 22.12.2020 – Nu există o limită în ceea ce priveşte numărul persoanelor care se pot reuni într-o locuinţă pe perioada Crăciunului, dar va fi interzisă circulaţia de la ora 23:00 la ora 02:00 pe 24 şi 25 decembrie, precum şi pe 31 decembrie.

De Anul Nou, petrecerile de stradă sunt interzise, iar reuniunile în aer liber, limitate la un număr maxim de şase persoane. De asemenea, în perioada 1- 3 ianuarie, oamenilor nu li se va permite să părăsească casele între orele 13:00 – 5:00 dimineaţa.

Olanda

UPDATE 22.12.2020 – Olanda este în lockdown din 15 decembrie și până în 19 ianuarie 2021. Restricţiile impuse în această perioadă şi unele excepţii de la regulile generale pe durată limitată sunt următoarele:

 • în spaţiile publice deschise nu va fi permisă formarea unui grup mai mare de 2 persoane cu excepţia celor care împart aceeaşi locuinţă;
 • nu va fi permisă primirea în locuinţe a mai mult de 2 vizitatori cu vârsta peste 13 ani;
 • vor rămâne închise magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, cafenelele, saloanele de frizerie-coafură, cosmetică, tatuaje, manichiură şi centrele pentru servicii sexuale, precum și teatrele, sălile de concerte, cinematografele, cazinourile, muzeele, grădinile zoologice, parcurile de distracţii, sălile de sport, piscinele, saunele, spa-urile şi alte locaţii în care se practică sporturi în interior.

Hotelurile rămân deschise, însă nu și restaurantele din incinta lor. De asemenea, serviciul de cameră nu va fi disponibil.

În zilele de 24, 25 şi 26 decembrie se va permite primirea a 3 vizitatori cu vârsta de cel puţin 13 ani.

Nu se comercializează sau livrează alcool între orele 20:00 – 07:00. Nu este permis transportul sau consumul de alcool în spațiile publice, între orele 20:00 – 07:00.

Polonia

Școlile, restaurantele, hotelurile și centrele comerciale rămân închise până pe 17 ianuarie. Polonia impune, de asemenea, o carantină de 10 zile pentru cei care se întorc în ţară cu mijloacele de transport public. În noaptea de Revelion va fi în vigoare o interdicție de circulație de la 19:00 până la 6:00 a doua zi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.