România a actulizat lista cu risc epidemiologic: Malta pe verde; Estonia și Tunisia pe roșu; Spania, Austria și Emiratele Arabe Unite pe galben! (2 septembrie)

5 3.431

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 septembrie 2021, Hotărârea CNSU numărul 66 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Lista intra în vigoare la data de 5 septembrie 2021, ora 00.00.

Modificari:

✔ în zona roșie au intrat: Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, Suriname și Brunei Darussalam.
✔ în zona galbenă au intrat:
🔹 din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Spania, Liechtenstein și Maroc.
🔹din zona verde, în urma creșterii incidenței: Norvegia, Austria. Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite.
✔ în zona verde au intrat: Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

Masurile restrictive în urma călătoriei spre România, în funcție de zona de plecare!

 • Dacă veți călători din zona roșie (ex Grecia, Marea Britanie etc.) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR făcut înainte de călătorie nu vă ajută să evitați carantina la intrare în România. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.
 • Dacă veți călători din zona galbenă (ex. Olanda, Bulgaria, Spania etc.) spre România, trebuie să prezentați transportatorului dovada efectuării unui test PCR, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, pentru a evita carantina. Dacă sunteți vaccinați, testul și carantină nu mai sunt obligatorii.
 • Puteți călători din zona verde (ex. Germania, Italia, Malta etc.) spre România fără restricții și fără teste, deci nu e nevoie să prezentați niciun document (altele față de cele de călătorie) înainte de îmbarcare.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani nu mai trebuie să fie testați PCR dacă se întorc dintr-o zonă galbenă sau roșie!

Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni!

Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei, din 13 august.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

 1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
 2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
 3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
5 Comentarii
 1. Elena says

  Buna ziua
  Pentru a intra in Spania din Romania cu vaccinul este posibil?Sau mai trebuie si test
  Si trebuie sa completam un formular online inainte?

  Multumesc

  1. Sorin says

   Se aplica masurile de intrare impuse de Spania!

   Astfel, toți pasagerii care se îmbarcă de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Spania trebuie să prezinte:
   certificatul european digital COVID – opțiuni:
   certificatul european digital COVID care atestă vaccinarea completă împotriva COVID sau
   certificatul european digital COVID care atestă recuperarea post-COVID sau sau
   certificatul european digital COVID care atestă rezultatul negativ la un test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei sau certificatul digital european care atestă rezultatul negativ la un test ANTIGEN realizat în ultimele 24 de ore anterioare călătoriei;

   formularul privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/ .

   Minorii sub 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul european digital COVID, dar pentru aceștia trebuie completat formularul privind starea de sănătate (https://www.spth.gob.es/).

 2. andrei says

  Buna Ziua,

  Pentru cursele interne este nevoie de certificat Covid ?
  zburam Bucuresti- Timisoara tur-retur cu Ryan Air , plecarea este maine la 22.30 .

  1. Sorin says

   Nu inca!

 3. hegeto Katalin says

  La retur cu Blue Air din Olanda la Otopeni este nevoie de test PCR ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.