blankblank

Rezultate Wizz Air în 2017: trafic record de pasageri și multe rute noi

2017 s-a dovedit un an foarte bun pentru majoritatea companiilor aeriene, inclusiv pentru transportatorii low-cost. Wizz Air a raportat 28 de milioane de pasageri transportați în 2017, în creștere cu 24% față de 2016.

0 982

În seara zilei de 11 ianuarie 2018, Wizz Air a organizat o conferință de presă pentru a prezenta rezultatele pe 2017 și puțin din planul pentru 2018. A luat cuvântul József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Urmăriți toată conferința Wizz Air

Cu toții am sperat la rute noi, la mult mai multe vești pentru 2018, dar nu au venit. Semn că Wizz Air își stopează expansiunea agresivă cu care am fost obișnuiți în ultimii 2 ani și trece la consolidarea rețelei operaționale.

Jozsef Varadi

Rezultate Wizz Air în România pe 2017

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană cu operațiuni în România, având o cotă de piață de 34.7%, mai mult față de TAROM și Blue Air împreună. În 2017, a transportat peste 6.8 milioane pasageri din/spre destinațiile din România, în creștere cu 28% față de anul precedent. Iar în total, întreaga flotă Wizz Air a transportat 28 de milioane de pasageri, în creștere cu 24% față de 2016.

Menționăm că Wizz Air a oferit 7.6 milioane locuri din/spre România pe întreg anul 2017. Rezultă un load factor (grad de încărcare al aeronavelor) de aproximativ 90%. Contestă cineva aceste rezultate foarte bune?

În cursul anului 2017, WIZZ a lansat 17 noi rute din România și și-a extins bazele din Cluj-Napoca și Craiova. A adăugat două aeronave suplimentare și a creat astfel peste 70 de locuri de muncă directe în cadrul companiei.

Wizz Air nu oferă doar oportunități de călătorie accesibile clienților români și vizitatorilor țării, ci stimulează și piața locală a locurilor de muncă din sectoarele aviației și turismului, susținând în acest an 5 400 de locuri de muncă în industriile conexe din întreaga țară.

În România, Wizz Air operează o flotă formată din 21 de avioane, care sunt alocate celor 6 baze: București, Craiova, Iași, Cluj, Timișoara și Sibiu. Totodată, zboară și de pe alte 4 aeroporturi unde nu are aeronave bazate: Constanța, Suceava, Satu-Mare și Tărgu-Mureș. Iar rețeaua operațională numără 143 de rute, inclusiv București – Cluj.

Planuri Wizz Air în România pentru 2018

Chiar dacă nu au fost anunțate rute noi ACUM, asta nu înseamnă că Wizz Air nu va veni cu noutăți în 2018. Nu mai puțin de 15 rute vor fi inaugurate în acest an, care vor lega orașe din România de destinații europene.

Wizz va continua creşterea pe piața din România, punând la vânzare 8,8 milioane de locuri, cu 16% mai mult decât anul trecut. După expansiunea deja anunţată pentru operaţiunile din România, Wizz Air va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze, iar numărul de angajaţi orientaţi către pasageri va ajunge la peste 950.

Vă reamintim că, în vara acestui an, Wizz Air va aloca o aeronavă la SIBIU și o aeronavă la IAȘI. Însă lansarea noilor rute a fost amânată cu câteva luni. Avioanele vor fi alocate bazelor noi de la Londra Luton și de la Viena.

Reconfirmând angajamentul pentru baza de la București, la finalul unui an record, cu 3,1 milioane de pasageri transportați și o creștere cu 19%, Wizz Air a anunțat că va aloca a 10-a aeronavă la Aeroportul Otopeni în iunie.

Extinderea flotei va permite companiei să lanseze trei noi rute din România spre Atena, Goteborg și Nisa. WIZZ oferă acum 48 de rute spre 20 de țări din București.

Rețeaua Wizz Air în 2018

În 2017, Wizz Air a transportat mai mult de 28 de milioane de pasageri pe rutele sale, cu 24% mai mult faţă de 2016. 14 aeronave noi s-au alăturat flotei Wizz Air, 13 Airbus A321 şi un Airbus A320, ceea ce face acum ca numărul total de aparate de zbor să ajungă la 88.

Aeronavele suplimentare vor crea alte 600 de locuri de muncă directe în cadrul companiei, iar mai mult de 3.500 de profesionişti în aviaţie lucrează acum în cadrul companiei aeriene ce are 27 de baze în 15 ţări, incluzând şi cele mai noi baze WIZZ de la Londra Luton în Marea Britanie şi Varna, în Bulgaria.

La nivel global, Wizz Air are planuri mărețe pentru 2018. Flota va crește de la 88 la 106 avioane, care vor fi alocate bazelor noi anunțate și celor dejea existente. Așa cum am menționat mai sus, 24 de avioane vor fi la bazele din România, ceea ce înseamnă puțin peste 22% din întreaga flotă.

Wizz Air va continua, de asemenea, să-şi dezvolte reţeaua de rute, cu alte şapte aeroporturi şi mai mult de 100 de noi rute ceea ce va însemna o creştere a reţelei la aproape 600 de rute către 145 de destinaţii în 44 de ţări.

Alte etape importante pentru Wizz Air, care au avut loc în 2017: au fost comandate 146 de aeronave Airbus din familia A320neo; Wizz Air a schimbat politica bagajelor de mână.

În urma conferinței, putem trage și următoarele concluzii: posibil alte rute noi (Sibiu – Tel Aviv; București – Viena și Cluj – Viena); în cazul nefericit al unui faliment la TAROM, Wizz Air are pregătit un plan pentru următorii 5 ani; oficialii Wizz Air nu sunt de acord cu sindicatele, dar caută să comunice cât mai mult cu angajații lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.