Restricțiile au fost eliminate în Marea Britanie. Aeroporturile au avut cea mai aglomerată zi din pandemie!

0 198

Aeroporturile din Marea Britanie au avut cea mai aglomerată zi din pandemie. Pe 17 mai, restricțiile de călătorie internaționale au fost eliminate, iar zborurile turistice au fost reluate din Marea Britanie. Mulți pasageri dornici de vacanță au ajuns la Aeroportul Heathrow – din vestul Londrei – și la Aeroportul Gatwick – din West Sussex – începând cu ora 6 dimineața. Tot astazi a intrat în vigoare și „sistemul de semaforizare impus de Marea Britanie”.

Cele cinci cele mai aglomerate aeroporturi ale Marii Britanii – Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester și Luton – se așteaptă să opereze peste 124 de zboruri către țările aflate pe “lista galbenă”, inclusiv 23 de zboruri către Spania. Anterior, oamenii riscau să primească o amendă de 5.000 de lire sterline pentru călătoriile în străinătate fără o scuză rezonabilă, dar acum oamenilor li se permite să plece în vacanță pentru prima dată în acest an.

În ciuda acestui fapt, va fi în continuare dificil pentru britanici să călătoreasă în străinătate, lista verde fiind foarte scurtă. Cele mai multe țări, inclusiv puncte de interes populare europene de vacanță, cum ar fi Franța și Spania, rămân pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că vizitatorii trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 10 zile la întoarcerea pe teritoriul britanic. Cele 10 zile pot fi reduse la 5, dar se vor plăti teste suplimentare.

Restricțiile de călătorie au fost eliminate, iar aeroporturile din Marea Britanie au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

Tot din 17 mai  – “the rule of six” a fost înlocuită.

  • Locuitorii a două gospodării se pota întâlni în locurile publice – cu regula celor șase aplicată în puburi și restaurante
  • Se vor redeschide cinematografele, muzeele și hotelurile. Vor putea fi organizate spectacole și evenimente sportive – deși distanțarea socială se va păstra
  • Va fi permis accesul a 10.000 de spectatori ce vor putea participa la evenimente în aer liber, precum meciuri de fotbal pe stadioane
  • Limita va crește la 30 de persoane. Aceștia vor putea participa la nunți, recepții, înmormântări și alte evenimente de acest gen.

CEO-ul British Airways și Directorul Aeroportului Heathrow din Londra au cerut guvernului britanic să deschidă mai multe rute pentru călătorii, inclusiv către Statele Unite, și să simplifice procedurile de verificare pentru zboruri. “Facem apel la guvern pentru a ajuta oamenii să planifice vacanța în avans, publicând o listă a țărilor care se așteaptă să fie pe lista verde pentru sezonul estival 2021”, a declarat Directorul Executiv al Heathrow, John Holland-Kaye.

Cei doi au solicitat ca persoanele complet vaccinate să nu fie nevoite să efectueze un test COVID-19 la întoarcerea dintr-o țară cu risc scăzut și că un test PCR ar trebui să fie suficient pentru cei care nu sunt vaccinați. Cerințele multiple de testare COVID-19 pot costa mai mult decât zborul pentru unii oameni. Diferitele restricții impuse de Marea Britanie împiedică, de asemenea, o relansare a industriei turismului.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că acest sistem dur va rămâne valabil și în următoarele luni. Marea Britanie a înregistrat rate de infectare scăzute datorită, în mare măsură, succesului programului de vaccinare, dar îngrijorările cresc cu privire la o nouă tulpină a virusului ce se poate răspândi rapid. Este vorba despre varianta viruslui identificată pentru prima dată în India.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.