blank

Reluarea zborurilor la Aeroportul Bruxelles South Charleroi, din iunie 2020

2 2.509

Pandemia de COVID-19 a dus la închiderea temporară a Aeroportului Bruxelles South Charleroi. Începând cu 24 martie 2020, traficul aerian de pasageri a fost suspendat, iar aeroportul se confruntă cu o situație fără precedent.

În speranța că într-o zi își va redeschide porțile și își va relua activitatea, Aeroportul Bruxelles South Charleroi implementează noile măsuri de distanțare socială.

În conformitate cu recomandările guvernului federal belgian, în conformitate cu evoluția situației internaționale și ținând cont de informațiile primite de la companiile aeriene, reluarea activităților comerciale la Aeroportul Bruxelles South Charleroi este estimată pentru începutul lunii iunie 2020.

Reluarea zborurilor la Aeroportul Bruxelles South Charleroi

Pe 30 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe din Belgia interzice deplasările neesențiale în străinătate. Această interdicție va fi evaluată ulterior de Consiliul de Securitate Națională.

Aeroportul Bruxelles South Charleroi este, de asemenea, în contact permanent cu companiile aeriene pentru a pregăti planul de reluare a activităților.

Conform tuturor factorilor menționați mai sus și ținând cont de complexitatea situației actuale, aeroportul estimează o reluare parțială a activităților sale comerciale de la începutul lunii iunie 2020.

Data finală a redeschiderii Bruxelles South Charleroi pentru pasageri și companiile aeriene trebuie confirmate ulterior, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Relansarea va fi parțială și progresivă, luând în considerare deschiderea frontierelor țărilor deservite de la Aeroportul Bruxelles South Charleroi, precum și condițiile și restricțiile de acces ale acestora.

În consecință, zborurile din România spre Bruxelles South Charleroi ar putea fi reluate după data de 1 iunie 2020. Menționăm că aceste zboruri sunt operate de Wizz Air și RYANAIR. TAROM și Blue Air zboară din România spre principalul aeroport din Bruxelles – Zaventem.

Până la oficializarea datei de relansare a activităților comerciale regulate, de la Aeroportul Bruxelles South Charleroi sunt operate doar zboruri medicale, guvernamentale și de întreținere.

Criza actuală afectează puternic sectorul aerian. Niciun jucător nu a fost cruțat, iar companiile aeriene din întreaga lume au fost nevoite să rețină la pământ o parte din flotă sau chiar toată flota. Și, evident, criza din aviație se resfrânge și asupra aeroporturilor. Cu toții așteptăm reluarea zborurilor!

2 Comentarii
  1. Andreea says

    Cand vor face anuntul oficial? Cand vom stii sigur daca aeroportul se inchide sau nu?

    1. Sorin Rusi says

      Aeroportul Bruxelles Charleroi este inchis traficului aerian regulat de pasageri. In teorie, ei spera sa redeschida aeroportul la 1 iunie. In practica, vom vedea cum va evolua pandemia de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.