Regulile de deplasare din / spre Italia, după 3 iunie

0 15.472

Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia a prezentat noile regulile de deplasare din / spre Italia, după 3 iunie 2020. Așa cum v-am anunțat, toate aeroporturile din Italia vor fi redeschise începând cu 3 iunie și vor fi relaxate măsurile de călătorie.


 1. Începând cu data de 3 iunie 2020, deplasările vor fi permise în mod liber, din orice motiv, către și din următoarele state:
  • Statele membre ale Uniunii Europene (în afară de Italia, sunt state membre UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria);
  • Statele Acordului Schengen (statele non-UE părți la Acordul Schengen sunt: ​​Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția)
  • Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord;
  • Andorra, Principatul Monaco;
  • Republica San Marino și Statul Vatican.
 2. De la data de 3 iunie, persoanele care intră sau se întorc în Italia din aceste țări nu vor mai fi supuse supravegherii sanitare și autoizolării de 14 zile, cu excepția cazului în care s-au aflat în alte țări în cele 14 zile anterioare intrării în Italia.
  – De exemplu, o persoană care intră în Italia din Franța pe 14 iunie va fi supusă autoizolării dacă a intrat în Franța din Statele Unite la 4 iunie, dar nu va fi supusă izolării dacă deplasarea din Statele Unite în Franța a avut loc până la data de 30 mai sau dacă de la data de 31 mai la data de 13 iunie s-a aflat în Germania.În perioada 3 – 15 iunie, pentru deplasările către și din state diferite decât cele enumerate mai sus, continuă să se aplice aceleași reguli valabile până la data de 2 iunie pentru toate deplasările către și din străinătate (a se consulta întrebarea anterioară).

Ce reguli sunt valabile în perioada 18 mai – 2 iunie pentru deplasările din și către străinătate?

În perioada 18 mai – 2 iunie, regulile de bază rămân similare celor anterioare. Deplasările către și din străinătate continuă să fie permise doar pentru necesități dovedite de muncă, de urgență absolută sau din motive de sănătate; în orice caz rămâne permisă în continuare revenirea la propriul domiciliu, locuință sau reședință.

Persoanele care intră sau se întorc în Italia din străinătate trebuie să petreacă o perioadă de 14 zile sub supraveghere sanitară și în autoizolare la propriul domiciliu sau la o altă adresă aleasă de persoana interesată sau, în lipsa acesteia, la o locație hotărâtă de către Protecția Civilă regională.

Leave A Reply

Your email address will not be published.