”Lista neagra” a aeroporturilor cu risc ridicat de transmitere a noului coronavirus – COVID-19

0 7.358

Pe 22 mai, EASA (Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) a publicat ”lista neagră” a aeroporturilor cu risc ridicat de transmitere a noului coronavirus – COVID-19. Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei este responsabilă cu siguranța aviației civile în Uniunea Europeană. Reglementeaza zboruri, certifică avioane, emite avertizări și recomandări cu privire la siguranța aviației civile.

În cazul de față, EASA a stabilit lista aeroporturilor și regiunilor cu risc de răspândire al noului coronavirus. Aceasta a fost elaborată cu statele membre EASA și se bazează pe informații de la Organizația Mondială a Sămătății, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și alte institute de sănătate publică de renume.

Trebuie menționat faptul că aici vorbim de aeroporturi din diferite regiuni, nu de țări. Și EASA emite avertizări și recomandări, nu obligativități. Fiecare țară are menirea de a-și stabili strategia de combatere a pandemiei cu noul coronavirus.

”Lista neagră” a aeroporturilor și regiunilor

lista-neagra-a-aeroporturilor-cu-risc-crescut-de-transmitere-covid

Vă reamintim că România a suspendat zborurile spre urmatoarele țări: ❌Italia; ❌Spania; ❌Germania; ❌Franța; ❌Austria; ❌Belgia; ❌Elveția; ❌SUA; ❌Marea Britanie; ❌Olanda; ❌Turcia; ❌Iran.

Suspendarea zborurilor a intrat în vigoare pe 15 mai, ora 00:00, ora României, pe durata a 14 zile. Urmând ca zilele acestea să se ia noi măsuri pentru perioada de după 28-29 mai, când în teorie ar trebui să expire perioada de suspendare a zborurilor.

Poaibil ca autoritățile din România să țină cont de acestă listă emisă de EASA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.