Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Qatar Airways va economisi 1.2 miliarde de dolari dupa reconcilierea Golfului

0 367

Qatar Airways a declarat că își va reduce costurile operaționale, întrucât zborurile companiei aeriene nu mai sunt interzise în spațiile aeriene din Arabia Saudită, EAU, Egipt și Bahrain.

Directorul executiv al Qatar Airways, Akbar al-Baker, a anunțat că vor scădea cu 1,2 miliarde de dolari costurile operaționale ale companiei aeriene, în urma reconcilierii din Golf, a raportat agenția de știri Anadolu.

Redeschiderea spațiului aerian după reconcilierea Golfului va avea un impact pozitiv asupra performanței financiare a companiei”, a declarat al-Baker televiziunii de stat.

În data de 4 ianuarie 2021, Arabia Saudită și Qatar au ajuns la un acord pentru deschiderea spațiul aerian, maritim și terestru pentru prima dată după o blocadă de trei ani. Sancțiunile asupra aeronavelor din Qatar, cunoscute sub numele de blocada Golfului, au fost impuse după ce Qatar a fost acuzat de susținerea terorismului de către Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt, în iunie 2017.

Blocada Golfului schimbase semnificativ operațiunile de zbor ale transportatorului aerian național din Qatar. Pentru Qatar Airways, timpul de zbor și distanța au crescut din cauza ocolirilor necesare.

În ceea ce privește pierderile financiare cauzate de blocada Golfului, Qatar Airways a cerut despăgubiri de la patru state blocante, în iulie 2020. Cererea s-a bazat pe acordurile ICAO care au fost semnate în trecut privind spațiul aerian. Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a decis în favoarea Qatarului în disputa blocadei spațiului aerian din Golf.

Leave A Reply

Your email address will not be published.