Aeroportul Berlin Brandenburg închide Terminalul 5 pentru o perioadă de minimum un an.

0 1.703

Pe 23 februarie, Flughafen Berlin Brandenburg GmbH va închide Terminalul 5 al BER (fostul aeroport Schönefeld) pentru o perioadă inițială de un an. Numărul de pasageri a scăzut drastic din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce înseamnă că volumul traficului de pasageri poate fi gestionat în întregime la Terminalul 1.

Economiile rezultate din concentrarea traficului aerian doar în Terminalul 1 ale aeroportului Berlin Brandenburg se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro pe an.

Noul Terminal 2, complet finalizat și operațional, de asemenea, nu va fi pus în funcțiune pentru moment. De îndată ce numărul de pasageri va crește din nou, operațiunile Terminalului 2 și, ulterior, ale Terminalului 5 vor fi reluate treptat, după cum va fi necesar.

SunExpress decolează de la Terminalul 1 de la 1 februarie.

Prima companie aeriană care și-a mutat operațiunile de la Terminalul 5 la Terminalul 1 a fost SunExpress, de la 1 februarie. Pentru zborurile care se vor efectua la Terminalului 5 până pe 23 februarie, pasagerii sunt rugați să contacteze compania aeriană sau site-ul berlin-airport.de pentru a fi informați despre eventuale modificări ale plecărilor și sosirilor.

Engelbert Lütke Daldrup, director executiv al Flughafen Berlin Brandenburg GmbH estimează că în 2021 Aeroportul Berlin Brandenburg va gestiona aproximativ 10 milioane de pasageri, cu mult sub estimările inițiale făcute înainte de pandemie. Terminalul 5 va fi conservat și organizat astfel încât să poată fi redeschis în câteva săptămâni, când va fi cazul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.