fbpx Qatar Airways a prezentat prima aeronavă din flota in livery OneWorld

Qatar Airways a prezentat prima aeronavă din flotă în livery OneWorld (video)

1 346
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În câteva ore, una dintre puţinele companii aeriene de 5 stele din lume, va adera oficial la alianţa OneWorldQatar Airways este a doua companie aeriană, din zona ţărilor arabe, care va adera la o alianţă globală, după Royal Jordanian.

Ceilalţi transportatori importanţi din zona Orientului Mijlociu – Etihad şi Emirates – nu au luat în calcul aderarea la o alianţă, dar au încheiat acorduri importante cu mari operatori. Emirates şi Qantas au anunţat un parteriat global şi a intrat în vigoare din aprilie 2013. Etihad are acorduri cu AirBerlin, Air France-KLM, plus că a cumpărat acţiuni de la mai multe companii aeriene, cea mai recentă achiziţie fiind Jat Airways (Air Serbia).

În decursul acestei zile, Qatar Airways a organizat o ceremonie pentru a marca intrarea sa în OneWorld. Aceasta a avut loc pe noul aeroportul Hamad International, care se va deschide în curând şi va fi noua “casă” pentru transportatorul aerian qatarez. În cadrul ceremoniei, Qatar Airways a prezentat primul avion în livery OneWorld, acesta fiind un Boeing 777-300ER, fiind şi primul care a aterizat pe aeroportul Hamad International. Pe lângă aeronava prezentată, alte 3 vor primi livery-ul oneworld, încă un 777 şi două Airbus A320.

qatar_oneworld_777_300ER

Odată cu aderarea operatorului aerian Qatar Airways, reţeaua OneWorld va fi extinsă cu peste 20 de destinaţii din cinci ţări ca Etiopia, Iran, Rwanda, Serbia şi Tanzania. Pe lângă acestea, Qatar Airways zboară spre 130 de destinaţii din 70 de ţări din Orientul Mijlociu, Europa, Africa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia, oferind un program mai flexibil.

Qatar Airways va oferi toată gama de servicii şi beneficii OneWorld odată cu primul zbor operat pe 30 octombrie 2013, mai exact la ora 00:15 (ora locală din Doha) – QR633 va decola din Dhaka către Doha. Primul zbor din Doha va decola la ora 00:20 – QR1166 cu destinaţia Riyadh.

Alianţa aeriană OneWorld creşte şi se dezvoltă de la an la an. La 1 octombrie 2013, LAN Colombia a aderat la alianţă ca membru afiliat LAN Airlines, iar în 2014 vor adera companiile SriLankan Airlines şi TAM Airlines.

Transportatorii aerieni din alianţa OneWorld zboară spre 150 de aeroporturi din întreaga lume. Sunt înregistrate peste 14000 de decolări zilnice şi sunt transportaţi aproximativ 475 milioane pasageri anual cu peste 3300 de aeronave.

Mai jos aveţi imagini de la conferinţa de presă şi de la ceremonia organizată pe aeroportul Hamad International!

1 comentariu
  1. […] Livery-urile speciale pot fi folosite la aniversări importante (ex: livery 60 de ani TAROM), pentru a marca anumite etape din “viaţa” companiei aeriene (ex: retro livery), se folosesc logojet-uri speciale pentru a marca diferite parteneriate (ex: avion Air New Zealand pictat în livery “The Hobbit: The Desolation of Smaug“; Avioanele Hello Kitty de la EVA Air; “Magic Plane” livery pe un Boeing 737-800 WestJet) etc. Există şi cazurile când companiile aeriene ce fac parte din diferite alianţe aeriene pictează 1-2 avioane în livery-urile alianţei (ex: Qatar Airways a prezentat prima aeronavă din flotă în livery OneWorld). […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.