Toamna în Piatra Craiului (foto)
În weekend-ul 28-29 septembrie 2013, am participat la o sesiune foto în Piatra Craiului. Alături de câţiva membri F64 şi împreună cu aproximativ 20 de bloggeri de travel şi pasionaţi de fotografie, am testat cele mai noi echipamente foto-video de la Canon. Eu am ales CANON EOS 6D şi un teleobiectiv 70-200 mm F/2.8.
Piatra Craiului, masiv de o spectaculozitate deosebită, oferă vizitatorilor peisaje unice, adăpostind o multitudine de habitate şi specii protejate. Parcul Naţional Piatra Craiului este o arie protejată înfiinţată în 1990, cu statut de parc naţional, pentru conservarea biodiversităţii şi a peisajului, a speciilor valoroase, pentru promovarea şi încurajarea turismului şi pentru conştientizarea şi educaţia publicului în spiritul protejării naturii şi a valorilor sale.
Elemente definitorii ale Parcului Naţional Piatra Craiului:
– Cea mai spectaculoasă creastă calcaroasă cu o lungime de aproape 25 Km şi înălţimi de peste 2000 m;
– Diversitatea floristică deosebită – peste 1100 de specii de plante superioare;
– Prezenţa garofiţei Pietrei Craiului, specie endemică pentru acest masiv muntos;
– Marele Grohotiş sau Horjul Mare localizat pe versantul vestic al masivului, ce oferă peisajului un plus de spectaculozitate;
– Avenul de sub Colţii Grindului, al doilea ca adâncime din România (-540 m);
– Peştera Dâmbovicioara;
– Cerdacul Stanciului, formaţiune geologică rezultată prin prăbuşirea tavanului unei vechi peşteri;
– Satele tipic montane Măgura şi Peştera, care păstrează valorile tradiţionale ale zonei.
Toamna în Piatra Craiului – 20 de fotografii
Toamna în Piatra Craiului este foarte frumoasă. Dar nu cred că are rost să mă apuc de scris compuneri despre toamnă, aşa că mai bine vă las cu cele 20 de fotografii prezentate mai jos. Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Aveţi de „citit”!




















Mai multe fotografii din Piatra Craiului!