Qantas blochează accesul pasagerilor nevaccinați pe zborurile sale

0 165

Qantas Airways va interzice călătorilor nevaccinați să călătorească pe zborurile sale internaționale odată cu redeschiderea frontierelor Australiei, a confirmat Directorul Executiv al companiei aeriene, Alan Joyce.

Toți pasagerii care intenționează să urce la bordul aeronavelor Qantas pentru zboruri internaționale vor fi rugați să demonstreze că sunt vaccinați împotriva virusului COVID-19. Potrivit lui Joyce, Qantas Airways își propune să transporte doar călătorii vaccinați, argumentând că o astfel de cerință ar putea face pasagerii mai încrezători în timpul călătoriei lor.

Qantas Airways a declarat ca va relua călătoriie internaționale octombrie 2021, nu în iulie, așa cum era planificat inițial.

Noua regulă va intra în vigoare în decembrie 2021.

În august 2021, transportatorul de pavilion al Australiei a avertizat că toți cei 22.000 de angajați ai săi care au contact frecvent cu pasagerii, inclusiv echipajele de zbor, echipajele de cabină și personalul de asistență terestră, vor fi vaccinați complet până la 15 noiembrie 2021, iar o parte din personal va primi a doua doză a vaccinului până la 31 martie 2022.

Qantas a lansat, de asemenea, o campanie specială – la nivel național – pentru promovarea vaccinării. Pasagerii vaccinați care participă la campanie pot câștiga premii precum zboruri gratuite, cazare în vacanță sau benzină pentru mașina personală. Transportatorul speră că inițiativa va încuraja mai mulți australieni să se vaccineze.

La începutul anului 2020, CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a anunțat planurile de a impune vaccinarea obligatorie pentru pasagerii internaționali, odată ce vaccinul va fi disponibil pe scară largă, spunând că astfel de măsurători ar fi o necesitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.