Al patrulea Boeing 737 MAX 8 Blue Air (YR-MXD) este în zbor spre București

2 274

La ora publicării acestui articol, al patrulea Boeing 737 MAX 8 Blue Air (YR-MXD) este în zbor spre București. Astfel, Blue Air reușește să facă pași importanți spre modernizarea flotei.

Este configurat într-o clasă cu 189 de locuri, aranjate 3-3 pe 32 de rânduri. Fiecare scaun este prevăzut cu suport pentru haină, port USB, tetieră reglabilă, măsuță și suport pentru depozitat diverse, iar sub scaune sunt prize.

Propulsia este asigurată de 2 motoare CFM International LEAP-1B, care promit economie la carburant cu 16% față de modelul 737NG. Totodată, sunt motoare mai silențioase, ceea ce reduce foarte mult poluarea fonică la exterior, dar și la interior.

Personal, am avut bucuria și plăcerea să zbor cu primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air, care a ajuns în România la început de aprilie. Iată cum a fost zborul cu cel mai nou avion din flota Blue Air – primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air (YR-MXA).

Odată cu modernizarea flotei, Blue Air optimizează programul operațional. Astfel, din martie 2022, Blue Air va redeschide baza de la Iași. Va aloca un Boeing 737 MAX 8 și va opera zboruri directe spre 8 destinații: Paris, Roma, Barcelona, Bruxelles, Londra, București și Köln.

Din septembrie, Blue Air va extinde operațiunile de la baza de la Milano Linate cu zboruri directe spre Madrid, Praga, Palermo și Lamezia Terme.

2 Comentarii
  1. Neculai Diaconu says

    Dați banii la oameni, care i-ați luat pentru zboruri care nu s-au mai făcut și după aceea puteți să vă luați ce vreți

    1. Sorin says

      Vb cu Blue Air pentru rambursarea banilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.