blank

Angajații United Airlines care refuză vaccinarea din motive religioase vor fi trimiși în concediu fără plată

0 512

Angajații United Airlines cărora li s-au acordat scutiri de la vaccinarea împotriva COVID-19 din motive religioase vor fi trimiși înconcediu fără plată începând cu 2 octombrie 2021.

În august 2021, United Airlines a declarat ca 67.000 de angajați din SUA vor fi vaccinați împotriva COVID-19 și că va lua în considerare scutirile pe motive religioase și medicale, precum și credințele personale. Cu toate acestea, datorită creșterii recente a numărului cazurilor de COVID-19, United Airlines a luat decizia de a plasa regula concediului fără plată până când „se vor institui măsuri de siguranță specifice pentru angajații nevaccinați”.

Angajații care au primit scutiri medicale vor fi trimiși în concediu medical temporar.

„Având în vedere numărul mare de oameni care lucrează și călătoresc zilnic prin intermediul companiei aeriene, trebuie să facem tot ce putem pentru a le asigura siguranța. După cum am spus și atunci când am decis introducerea politicii de vaccinare, lumea este mai sigură atunci când toată lumea este vaccinată.”

Regula se aplică tuturor angajaților care au primit o scutire, indiferent de rolul lor în companie. Cei a căroro cerere de scutire a fost refuzată au termen până la data de 27 septembrie 2021 pentru a primi prima doză de vaccin. În cazul în care nu reușesc să primească prima doză a vaccinului până la acea dată (sau la 5 săptămâni de la data refuzului scutirii), angajatul va fi concediat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.